FROLAND: — Vi har fått en indikasjon på at vi får i overkant av 400.000 kroner i forsikringsoppgjør på de to bilene som brant. Bruksverdien for oss var langt høyere enn forsikringsverdien. Pengene holder ikke på langt nær til ny bil, sier Arne Christen Bentzen, overbrannmester i Østre Agder brannvesen.

Da brannstasjonen i Froland brant ned til grunnen 12. juli, mistet brannvesenet to fullt utstyrte brannbiler.

— De var gamle, men fullt ut funksjonsdyktige. Den ene var 78-modell og den andre var 88-modell. Mest sannsynlig settes forsikringspengene på fond, så må vi se det i sammenheng med senere bevilgninger for å få kjøpt nytt kjøretøy. Det finnes ingen brukte kjøretøy i markedet som kan matche de vi hadde, sier Bentzen.

Reservebiler

De to bilene hadde montert utstyr som blir dekket separat. I tillegg til de 400.000 kronene for bilene, får Østre Agder brannvesen 220.000 kroner for utstyret.

Ifølge Bentzen er brannberedskapen i Froland nå dekket av en fullt utstyrt reservebrannbil fra et annet sted i distriktet og en personellflyttebil.

— Dette er kjøretøyer som gjør at vi kan sende åtte brannmenn på en førsteutrykning, forklarer Bentzen.

Ny stasjon om ett år

Froland kommune får forsikringspengene etter selve brannstasjonen og utstyret til brannmannskapet. Men oppgjøret der er ikke klart ennå.

— Det skal gjøres en skjønnsvurdering, og den venter vi på nå. Det skal bygges ny brannstasjon, men vi vet ikke helt hvor ennå. Det blir en sak for politikerne i kommunestyret, sier Anne Gunn Messel, administrativ leder i eiendomsavdelingen i Froland kommune.

Brannmannskapene i Froland har flyttet på seg flere ganger etter brannen. Nå har de akkurat flyttet inn i kommunens verksted. Messel lover at det nye bygget blir en fullverdig brannstasjon.

— Vi har god forsikring på bygget, og skal få på plass et godt bygg igjen. Vi har som arbeidsmål at brannmannskapene skal være på plass i eget nytt bygg innen et år, forteller hun.