Det er varden.no som forteller om det noe spesielle bryllupet som fant sted i Drangedal kirke i Telemark for halvannen uke siden.

Da kristiansander Siren Stausland Halvorsen (30) skulle gifte seg, stilte hennes beste venninne og eneggede tvillingsøster, Janne, opp som forlover. Forloveren til kjæresten Tor Espeland (42) var hans eneggede tvillingbror, Terje.

Møttes i bryllup

— Begge tvillingpar har fulgt hverandre tett opp gjennom hele oppveksten, så det var ikke noe spørsmål om hvem som skulle være forlover, sier Siren Stausland Halvorsen til Fædrelandsvennen.

PÅ KIRKETRAPPEN: Vielsen fant sted i Drangedal kirke i Telemark. Datteren Karen (3) var selvsagt med. Foto: Privat

I tillegg til å være svært like av utseende er det en rekke likheter mellom tvillingparene. Siren og Janne er nemlig begge sykepleiere og driver med hest, mens Tor og Terje er ingeniører som er glade i å stå på ski og spille fotball.

Det nygifte paret møttes da de var i Tors tvillingbror sitt bryllup for sju år siden.

— Jeg er vel kanskje av den litt sjenerte typen, men jeg tok mot til meg og sendte en forsiktig sms en stund etterpå, sier Tor Espeland til Fædrelandsvennen.

- To sett med foreldre

De to tvillingene fant raskt tonen og ble et par. De har flere ganger fått reaksjoner på at begge er tvillinger.

— Familie og venner vet jo selvsagt dette, men det har vært en del kolleger og folk som ikke har visst at vi er tvillinger, som har flirt litt da de har hørt om dette, sier Espeland.

Og så til det obligatoriske spørsmålet: Har det skjedd forvekslinger?

KLARE FOR FEST: Her er brudepar, med følge, utenfor gården på Østre Straume hvor bryllupsfesten ble holdt. Foto: Privat

— Vi har forvekslet et par ganger, men kun av uoppmerksomhet. Helt i starten syntes vi hverandres tvilling var veldig like, men vi har ingen problem med å skille hverandre fra søsknene. Det er verre for folk som ikke kjenner oss godt å se forskjell, sier Halvorsen.

For tre år siden fikk paret datteren Karen (3). For henne er det naturlig å ha litt like mennesker rundt seg.

— Datteren vår har nesten to sett med foreldre, med både to mammaer og to pappaer. Vi er veldig nært knyttet til våre søsken og er mye sammen, sier Halvorsen.

Den lille familien er nå bosatt i Røyken, men tilbringer også mye tid i Kristiansand på besøk hos Halvorsens familie.