ARENDAL: Det skriver Agderposten onsdag. Ifølge avisa var 20 polititjenestemenn involvert i storaksjonen.

De pågrep navngitte mistenkte og testet dem for narkotika. Kun ni av de 34 elevene som ble pågrepet har fått mistanken mot seg avkreftet.

Sam Eyde videregående skole har tidligere slitt med narkotikaproblemer blant elevene. Agderposten omtalte det store problemet i sommer.

Stasjonssjef Jan Sverre Krogstad ved Arendal politistasjon er dermed ikke direkte overrasket over utfallet av den omfattende aksjonen.

— Etter alle de bekymringsmeldingene vi har fått fra skolen, er jeg ikke direkte overrasket. Likevel er jeg litt trist over at så mange elever ved skolen har erkjent misbruk av narkotika, sier Krogstad til Agderposten.

Elevene ble hentet av ansatte på skolen i timene, og tatt med til politiet for narkotesting. Noen av elevene er så unge som 16 år. På grunn av elevenes alder, hadde politiet på forhånd skaffet tillatelse til å pågripe så mange som 45 av skolens 1400 elever.

Stasjonssjef Krogstad utelukker ikke at flere elever kan bli undersøkt av politiet fremover.

— Det primære målet vårt var først og fremst å sende et signal langt inn i ungdomsmiljøene om at ingen skal føle seg trygge. Vi utelukker derfor ikke at det kan bli flere slike aksjoner i tiden som kommer, sier han.