MANDAL: En politipatrulje meldte natt til lørdag at en gassflaske hadde veltet og lekket ut gass i Store Elvegate.

Gassflasken var plassert ulovlig og usikret i et smug nær utestedet Provianten i gata. Det førte til at brannvesenet måtte rykke ut, og at politiet i et kort tidsrom måtte stenge av deler av Store Elvegate for å avklare situasjonen.

Trebebyggelse

— Propangass på avveie er farlig, særlig nær trebebyggelse slik som her. Dersom den hadde blitt antent, hadde gassbranneksplosjonen kunne endt i en storbrann, sier brannsjef i Brannvesenet Sør, Jon Inge Aasen.

Han var en av fire brannmenn som ordner opp i forholdet natt til lørdag, sammen med fire politimenn.

Ifølge Aasen la eieren av utestedet seg flat etter hendelsen, og fikk satt de tre 33 kilo tunge gassflaskene, som sto ulovlig plassert, på et trygt sted.

— Vi skal ha et møte med eieren over helga på dette. En glipp kan skje, men dette er noe vi ikke kan akseptere. Utestedet har lov til å ha propangass innelåst i smuget, men selv det er helt på grensen av hva som er forsvarlig.

Obs på gasslageret

Aasen legger til at brannvesenet er "veldig på vakt" overfor gasslageret også til vanlig.

— Det har ikke vært noen problemer der tidligere, men det skal lite til for at propangass antennes hvis den kommer på avveie. Den er tyngre enn luft, og kan snike seg ned i avløp. En liten gnist kan være nok til at en storbrann oppstår i løpet av sekunder, påpeker Aasen.

Operasjonsleder Frank Solås i Agder politidistrikt opplyser til Fædrelandsvennen at det er opprettet en politisak på de usikrede gassflaskene, men vil ikke spekulere i hva slags konsekvenser det kan få for eieren. Hendelsen ble loggført av politiet klokka 02.53. ## - Vandalisme

Eier Anders Christensen i Provianten sier at han gjerne skulle vært hendelsen foruten.

— Ansvaret er mitt, men jeg skal ta et møte med vår gassleverandør mandag for å kartlegge hvorfor de flaskene sto der. De skulle egentlig ha vært tomme, men det har tydelig vært noe gass igjen. Jeg er overbevist om at at det er noen utenforstående som har skrudd på ventilen og veltet flasken. Altså ren vandalisme, sier Christensen.