SØGNE: – Denne måten å planlegge på, koster samfunnet store summer. Det burde snart gå et lys opp for de bestemmende myndigheter, sier Michaelsen.

Onsdag kunne distriktssjef i Statens vegvesen, Johan Mjaaland, opplyse at veivesenet har gått i gang med planleggingen av ett ekstra felt i Trybakken etter nok en marerittvinter der trailerne har satt seg fast titt og ofte.

– Vi kan ikke garantere at det blir ett felt til. Vi har verken finansiering eller grunneier-tillatelsene i orden. Men jeg håper det skal gå i orden og at feltet til er på plass før vinteren, sier Mjaaland.

Undrer seg

Åse Michaelsen er glad for at dette skjer, men undres over hvor mye dyrere dette er, enn hvis feltet hadde kommet samtidig med rekkverket.

– Det var riktig å bygge rekkverket av sikkerhetsmessige hensyn. Men alle kunne samtidig se at det ble for trangt oppover bakken når trailerne setter seg fast. Det har vi massivt fått erfare denne vinteren, sier hun.

Transportplan

Nå venter både hun og en hel landsdel på hva Nasjonal transportplan sier om de neste års veibygging. Denne planen kommer fredag 12. april.