KRISTIANSAND: — Det var først da jeg var på vei mot autovernet at jeg forsto at det ville gå galt, sier Daniel Isaksen Berås.

Natt til lørdag var kristiansanderen på kjøretur fra Øvrebø til Vennesla via fylkesvei 454.

Stupte over autovernet

Da Berås passerte Drivenesvannet, fikk han sleng på bilen i en skarp sving.

— Jeg tok tak i rattet og klamret meg fast, da jeg forsto at bilen kom til å stupe over autovernet. Jeg følte at bilen var i lufta. Den stupte med nesa ned mot en skråning, rullet rundt flere ganger og la seg på taket på isen, forteller 21-åringen.

Daniel Isaksen Berås. Foto: Privat

— Hodet var under vann

Så gikk bilen gjennom isen.

— Da jeg kom til meg selv, satt jeg opp ned i bilen. Hodet var under vann. Jeg fikk ikke panikk, men klarte å tenke logisk.

Berås trodde at bilen var i ferd med å synke ned i dypet. Han fikk løsnet setebeltet.

— Så begynte jeg å slå løs på vinduet for å komme meg ut. Jeg begynte å få panikk, fordi jeg ikke fikk nok luft, fortsetter Berås.

Ikke ei skramme

Han forsto etter hvert at bilen lå i en skråning, og kom seg da ut av bilen gjennom et vindu som allerede var knust. Deretter klatret han opp på veien. Der fikk Berås varmen igjen i en av bilene som hadde stoppet på stedet.

Daniel Isaksen Berås (21) kjørte i Drivenesvannet i Vennesla natt til lørdag. Han kom unna hendelsen uten ei skramme. Foto: Hank Patrick Joreid Olsen

— Jeg var utrolig lettet. Jeg hadde ikke et blåmerke ei gang, poengterer 21-åringen, som lå til observasjon på sykehuset natt til lørdag.

— Jeg har fått meg en lærepenge. Hendelsen viser hvor farlig det kan være å kjøre bil. Jeg kom heldigvis fra dette med livet i behold. Takk og pris for det, sier Berås, som gjerne vil rose nødetatenes innsats på stedet.