Robert Høigilt var den aller første til å putte penger i årets julegryte på Sørlandssenteret. Korpsleder Kolbjørn Ørsnes svarte med takk og god jul. Foto: Lars Hollerud
Korpsleder Kolbjørn Ørsnes tok første grytevakt på Sørlandssenteret. Foto: Lars Hollerud

KRISTIANSAND: — Herrens veier er sannelig uransakelige, oppsummerer Kolbjørn Ørsnes.

Da hadde nettopp vekter Nuh Ufacik vært bortom for å ønske både armeen og julegryta velkommen til Sørlandssenteret.

Straks etter kom Robert Høigilt, som den aller første i år, for å legge penger i gryta, som etter betydelig om og men kom på plass mandag formiddag.

To valg

Før helga fikk Ørsnes beskjed om at armeen hadde to valg, enten å betale leie for å få plass i varmen eller å plassere julegryta på utsiden av Sørlandssenteret.

Beslutningen førte til kraftige reaksjoner etter at den ble kjent gjennom Fædrelandsvennen lørdag.

Dagen etter gjorde senterledelsen helomvending, og mandag møtte senterleder Ruben Storevold personlig opp for å tilby Frelsesarmeens gryte og dens voktere den beste plassen.

Som om ikke det var nok, vil en ekstra gryte stå i informasjonsskranken på tidspunkter når den ordinære gryta ikke bevoktes.

Det vil si etter klokka 18 og på søndagsåpne dager.

— Dette ser veldig bra ut. Men jeg hadde håpet at vi hadde løst denne saken på bakrommet, uten å gå via avisen. Personlig ville jeg ha akseptert plassering utendørs i år, og håpt på en løsning innendørs for neste år. Men betaling av leie ville aldri vært aktuelt, uttaler, Ørsnes.

Utfordrer

I fjor la Sørlandssenterets kunder 200.000 kroner i den sorte gryta.

I år tyder mye på enda mer, ettersom helgens forviklinger har ført til en betydelig bonus.

Joachim Nygaard i Auds Hudpleie har nemlig utfordret samtlige 120 butikker på Sørlandssenteret til å legge 1000 kroner hver i Frelsesarmeens gryte.

— Jeg har også sendt en mail til Kvadraturen og utfordret butikkene i byen til å gjøre det samme. Frelsesarmeen gjør en flott jobb. Dessuten er det snart jul, påpeker Joachim Nygaard.