KRISTIANSAND: - Ja, det var ordførerens idé, og vi i den borgerlige koalisjonen støtter dette. Det er svært mange personer som gjør en kjempeinnsats og som kan fortjene en slik medalje i vår by, sier varaordfører Jørgen Kristiansen.

Ordfører i Kristiansand, Arvid Grundekjøn. Foto: Sondre Steen Holvik

Han svarer på saken, siden ordføreren var opptatt i en middag tirsdag kveld.

Omtrent som i Oslo

Medaljen skal bli en lokal variant av St. Hallvard-medaljen som Oslo har delt ut siden 1951. — Kongens medalje henger svært høyt. Samtidig har vi frivillighetsprisen som deles ut én gang i året. Mellom der vil denne medaljen komme. Vi tenker å dele ut en medalje og et diplom, sier Kristiansen.

St. Hallvard-medaljen deles ut flere ganger i året, eller ikke i det hele tatt, avhengig av gode kandidater. Medaljen i Oslo har gått til personer som Wenche Foss, Gunnar Stålsett, Aud Schønemann og Gunnar "kjakan" Sønsteby.

Quart-medaljen?

Rådmannen skal nå utrede saken og komme tilbake med et konkret forslag til bystyret. I Oslo er det egne vedtekter rundt St.Hallvard-medaljen og et eget styre forvalter medaljen.

— Hva vi skal kalle den? Det kan bli Kristian Quart-medaljen, muligens. Vi må se når vi har noen alternativer å velge i, sier Kristiansen.