KRISTIANSAND: Bilsvindleren reklamerte med at han skaffer dyre og eksklusive biler. Kundene betalte inn på forskudd, men bilene dukket aldri opp.

Nå er den Dubai-bosatte kristiansanderen tiltalt på nytt. Ifølge politiet betalte en kvinne fra Kristiansand mannen til sammen 740.000 kroner for at han skulle importere flere biler for eller sammen med henne.

Ifølge tiltalen hadde mannen ikke til hensikt å oppfylle avtalen. I stedet for å levere en BMW X3, brukte han 370.000 kroner av kvinnens penger til å kjøpe bilen til seg selv.

Han skal også ha lurt kvinnen til å betale et liknende beløp for fiktive utgifter til toll og transportutgifter for biler som aldri ble bestilt.

I tillegg til tiltalen om grovt bedrageri, har statsadvokaten i Agder tatt ut en subsidiær tiltale mot mannen for grovt underslag av beløpet på 740.000 kroner

— Han har erkjent straffskyld for den subsidiære delen av tiltalen, sier politiadvokat Anne Grethe Isachsen til Fædrelandsvennen.

Mannen ble første gang første gang dømt for bilsvindel i 1998 i Tyskland. I 2005 ble han dømt for lurt Skandiabanken en rekke ganger for beløp på flere hundre tusen kroner.

Etter dette fortsatte han svindlingen. I 2010 ble han dømt for å ha svindlet til seg 10,2 millioner kroner fra norske og utenlandske selskaper og enkeltpersoner. Blant annet tapte en bilkjøper fra Sør-Korea sju millioner kroner etter å ha betalt for biler som aldri kom.