SLEPT: Den 90 meter lange lastebåten ble slept inn til Høllen. Foto: Carl Petter Benestad, Kaptein Egil J. Nygård

SØGNE: — Vi fikk inn melding 03.15 Jeg kjenner ikke til hendelsesforløpet fram til båten sto på grunn. Men lastebåten ligger nå i Høllen, og der ligger den bra, sier Eirik Walle, redningsleder ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

Ti personer om bord

Den 90 meter lange lastebåten gikk på grunn mellom Hunnsøya og Brennøyane utenfor Søgne. Et mannskap på ti personer var om bord da båten grunnstøtte. Men ingen personer kom til skade, og båten tok ikke inn vann.

Mannskapet ble dermed heller ikke evakuert.

— Båten kom seg av grunn ved egen hjelp, og kastet anker i påvente av å bli slept inn til land. I grunnstøtingen ble det slått et lite hull i baugen på båten, men vi har ikke fått rapporter om at det trenger vann av betydning inn i båten. Det er heller ikke fare for forurensning til ytre miljø, sier Walle.

Fikk hjelp av slepebåt

Det var slepebåten BB Connector som fikk båten inn til Høllen. Redninggsskøyta Kaptein Egil J. Nygård ble sendt til området, i tilfelle det skulle bli nødvendig med bistand.

Lastebåten kom fra Gdansk og skulle til Høllen. Båten hadde også los om bord, opplyser Walle.

— Det blåste frisk bris til liten kuling på stedet, men det er ikke rapportert om stygt vær som skulle skape problemer, sier Walle.

Båten hadde ikke farlig last om bord.

Ingen politisak

Både kapteinen på båten og losen ble rutinemessig kontrollert for promille etter hendelsen. Det ga ikke utslag.

— Dette er ren rutine fra vår side. Vi har ikke noe grunnlag for å si at båtføreren har kjørt i påvirket tilstand. Vi etterforsker ikke saken utover dette, og vi vet ikke noe om foranledningen til at båten gikk på grunn, sier operasjonsleder Ingrid Mæhre ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.