KRISTIANSAND: — På denne tiden av året er vi ekstremt væravhengige. Det kan være mange tusen gjester i forskjell på dager med sol og regnværsdager, forteller Per Arnstein Aamot, administrerende direktør i Kristiansand dyrepark.

Forrige søndag var det sol og fint vær. Da hadde Dyreparken 2300 besøkende. Søndagen før var det regn, og da hadde Dyreparken bare 500 gjester. Samtidig hadde badelandet 500 gjester i finværet, mens tusen besøkte badelandet søndagen det regnet.

— Det er ikke så ofte vi har flere gjester i badelandet enn i Dyreparken. Så for oss er det en litt ny erfaring. Den søndagen var det åpenbart badelandet folk prioriterte, sier Aamot.

15.000 bak fjoråret

Totalt så langt i år har Dyreparken hatt 65.000 besøkende. I fjor på samme tid hadde 80.000 besøkt parken.

— Den sene våren har vært utfordrende. Vi har kommet litt sent i gang med uteservering og sånt, fordi det har ligget snø. Nå har vi gjort en ekstra innsats de siste par ukene, og parken begynner å se bra ut. Påska var en del tidligere i år enn i fjor. Vi hadde fint vær og godt besøk. Men påska i fjor var jo ekstremt fin, sier Aamot.

FORNØYD: Administrerende direkør i Kristiansand Dyrepark, Per Arnstein Aamot. Foto: Torstein Øen

Han mener været er årsaken til forskjellen i besøkstallene, og sier seg godt fornøyd med året så langt.— I Badelandet har vi hatt veldig bra besøk. Og påska i år er nok den nest beste vi har hatt totalt sett. Jeg hadde absolutt ikke forventet ny rekord, siden det var så kaldt i år. Langfredag var den beste dagen så langt i år med, 4000 i Dyreparken og tusen i badelandet. For noen år siden kunne vi bare drømme om slike tall, forteller Aamot.

Lokale ser mer på vær

Om vinteren og våren er flesteparten av de besøkende lokale gjester med årskort. De ser mer på været enn sommergjester som kommer langveis fra.

— De tilreisende gjestene kommer uansett. Årskort-folk og lokale gjester kommer hvis det er oppholdsvær. Jeg har jo barn selv, og vi preges også veldig av hva slags vær det er i helga. Mange synes det er tjasselig å gå i Dyreparken i regnvær, sier Aamot.

I forhold til årskort, ligger Dyreparken ganske bra i rute. I fjor kjøpte 32.000 årskort i Dyreparken. Så langt i år har 23.000 sikret seg årskortet.

— Vi ligger godt an til å nå fjoråret. Salget begynner allerede før jul, for mange kjøper årskort i julegave. Så går det jevnt og trutt fremover. Mai, juni og til og med juli er gode måneder for årskort-salget, sier Aamot.

Den helt store sesongstarten med full park, ligger fortsatt i fremtiden en gang. I helga forteller værmeldingene om skiftende vær. Aamot håper på mest mulig sol.

— Besøkstallene i helga vil nok følge været. Vi håper selvsagt på minst mulig regn, sier Aamot.