GRIMSTAD: Mannen skal ha hatt på seg hjelm da han ble truffet av steinen, men ble kjørt til sykehuset i Arendal med ambulanse, opplyser politibetjent Martin Aittovaara til Fædrelandsvennen.

— Det er ikke alvorlige skader, bare en bagatell. Han ble tatt med for liten sjekk, det var ikke alvorlig, sier Egil Pedersen som er skytebas i PS Anlegg.

Steinen traff treet, så mannen

Daglig leder i PS Anlegg AS Trond Pedersen sier til Fædrelandsvennen at det hele var svært beklagelig.

— Det som gikk galt er at det har vært hull i fremkant av salva, slik at det har sprutet ut litt stein. Og de dro vanvittig langt, forteller Pedersen.

Han som ble truffet sto 300 meter unna, bak ei gran. Så har det kommet en stein på størrelsen med en knyttneve gjennom lufta, som har truffet grantoppen, falt rett ned, og truffet ham rett i hodet. Heldigvis hadde han hjelm på seg, vi er nøye på det. Men hjelmen sprakk, og en av plastbitene fra hjelmen har risset et sår i hodet hans, slik at han måtte sy et par sting, forteller Trond Pedersen.

— Men det blør jo ganske heftig fra slike sår, så det så ille ut med blodsøl til å begynne med. Skadene var så små at ambulansen var i tvil om de skulle ta ham med. Men de tok ham med for sikkerhets skyld, sier Pedersen.

— Nå er han hjemme igjen, og alt står bra til med ham, sier Pedersen et par timer etter ulykken.

Uflaks

— Vi har aldri vært i nærheten av å oppleve ting som dette før. Nå følger vi prosedyrene og melder inn alt til Arbeidstilsynet og Dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap). Så må vi ta lærdom av det, og være glad for at det ikke gikk verre, sier Pedersen.

— Uflaks?

— Rett og slett uflaks av verste sorten, sier Pedersen.

Ulykken skjedde cirka klokken 15.35 i forbindelse med selskapets tipplass, der de også skyter ut masse for å rette ut plassen, som ligger på Krømpe, mellom Nørholm og Omresletta.

Traff mann og bil

— En bil er truffet av steiner, en ansatt er truffet av en stein i hodet. Vedkommende hadde på seg hjelm, men er tatt med av ambulansen til sykehuset i Arendal, sier politibetjent Aittovaara.

Politiet har snakket med ansvarshavende i entreprenørfirmaet, og skal senere i dag på befaring på skadestedet.

— Arbeidstilsynet er varslet, og det blir rutinemsssig oprettet sak på forholdet, ettersom det er snakk om en sprengningsulykke. Det er tydelig at rutinene har sviktet et sted, sier han til Fædrelandsvennen.