VENNESLA: Gjennom torsdagen fikk de ansatte i bedriften i Songdalen oppfølging av et kriseteam på legevakten i Kristiansand.

Selv var Aurebekk i Mandal da han ble varslet om arbeidsulykken på Støleheia i Vennesla. Her har selskapet jobbet en måneds tid med montering av nye kraftmaster i forbindelse med oppgradering av strømledningen gjennom Agder, mot Arendal og Bamble i Telemark.

Tre montører

Arbeidslaget besto av tre montører. Opp hadde også ansatte i oppdrag på Vestlandet. Disse returnerte torsdag til Sørlandet. Opp er et lite selskap på ti ansatte, etablert i 2003 og har en samarbeidsavtale med Nettpartner, som har hovedentreprisen på ledningsarbeidet.

Den omkomne mannen var 55 år, og bosatt i Telemark. Han etterlater seg familie.Ifølge politiet døde mannen av hodeskader da han fikk en jernbjelke over seg. Bjelken skal ha ramlet ned fra en truck eller hjullaster.

Ulykken skjedde i forbindelse med flytting av materiell til en høyspentmast.

— Veldig tøft for oss alle

— Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Dette er veldig tøft for oss alle. Vi er lite selskap som nå har mistet en svært dyktig og erfaren arbeidskollega. Jeg har selv jobbet med ham siden 1982, da i Statnett, og var en av de beste, sier daglig leder Rune Aurebekk i Opp kraftledningstjenester.

Arbeidslaget hans på Støleheia jobbet med å montere master i seksjoner. Monteringen skjedde på bakkenivå.

— Jobben på Støleheia er et vanlig rutineoppdrag. Jeg kan ikke uttale meg om årsaken til ulykken, men det var dyktige folk på jobben, sier Rune Aurebekk.

Ulykken i Vennesla går sterkt innpå ansatte i Statnett. Selskapet er oppdragsgiver i forbindelse med oppgraderingen av kraftledningen.

— Det har vært en arbeidsulykke med tragisk utgang. Våre tanker går nå til de etterlatte, skriver konserndirektør Håkon Borgen Statnetts hjemmeside.