Dykkere fra brannvesenet i Kristiansand er her ankommet Fevik båthavn. Foto: Baard Larsen
Båten ble funnet fortøyd i småbåthavna i Grimstad sentrum, like ved Grimstad politistasjon. Foto: Baard Larsen

GRIMSTAD: Det ble satt i gang en omfattende redningsaksjon ved Fevik i Grimstad sent onsdag kveld, etter melding om at en båt muligens hadde gått på skjær ved Stangholmen ytterst i Fevikkilen.

Båten ble stjålet kort tid før fra Fevik båthavn, og ble observert på vei ut Fevikkilen før den plutselig forsvant.

— Vitner hadde hørt rusing av motor, og så at en lanterne ble slukket. Deretter hørte de et smell som kunne tyde på at han hadde gått på skjær ved Stangholmen. Med bakgrunn i de opplysningene iverksatte vi redningsaksjon, sier politiets innsatsleder Bjørn Bakke.

stangholmen.jpg Foto: Baard Larsen

Etter to timer med hektisk leting, ble båten funnet fortøyd i båthavnen ved Grimstad politistasjon.— Båttyven ble pågrepet i Grimstad sentrum, opplyser operasjonsleder Audun Eide ved Agder politidistrikt.

Søk med dykkere

Flere politipatruljer, brannvesenet i Grimstad og dykkere fra Kristiansandsregionen brann og redning (KBR), ambulanse, redningsskøyta «Inge Steensland» fra Arendal, luftambulansen og Hovedredningssentralen for Sør-Norge deltok i aksjonen.

Redningsmannskapene opprettet base ved Fevik båthavn, og redningsskøyta fraktet dykkerne til Stangholmen-området mens luftambulansen søkte fra lufta.

Etter hvert kom det inn vitneobservasjoner om at en båt var sett kjørende gjennom Hesteneskanalen på vei mot Grimstad sentrum.

En politipatrulje ble sendt til Grimstad for å lete, og mannen ble etter kort tid pågrepet i småbåthavna.

Båten ble funnet fortøyd i småbåthavna i Grimstad sentrum, like ved Grimstad politistasjon. Foto: Baard Larsen

Båten lå ironisk nok fortøyd på båtplass nummer 13. ## Erkjente tyveriet

Tyven beskrives som en kjenning av politiet.

— Vi er sikre på at han var i båten vi lette etter. Vi har funnet båten, og han erkjente tyveri av den da han ble forklart hvilke ressurser som ble satt i sving for å finne ham, opplyser innsatsleder Bakke, som roser vitner som informerte politiet om at båten kunne være på vei mot Grimstad.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 23.04.