– Når jeg leser på gaven, "til gutt på 10 år", da blir jeg så rørt, sier bloggeren Kristina Andersen.

Det var for noen uker siden at hun laget en Facebook-event som hun kalte "Aksjon julevarme". Der oppfordret hun alle til å kjøpe en julegave til de som ikke har det så greit i julen.

Folk skulle komme med gavene til kafeen Hos Naboen i byen, men på grunn av for mange gaver har hun nå alle hjemme i sin egen leilighet.

Når alle pakkene er kommet inn skal hun dele de ut til forskjellige organisasjoner som hjelper mennesker i jula.

– Jeg skal dele ut til Frelsesarmeen, Blåkors, Shalam, Krisesenteret, Bymisjonen og flere som trenger det, sier bloggeren

Hun er klar over tilstanden i mange norske hjem i julen.

– Jeg vet at mange ikke får gaver og har en veldig vanskelig juletid, sier Andersen. Hun sier at hun vil gi tilbake etter alle de flotte juletidene hun selv har hatt opp i gjennom årene.

– Det varmer utrolig

Organisasjonene takker for givergleden og tar gjerne i mot gaver.

– Jeg må si det varmer å høre om det, sier Trond Gundersen, leder av foreningsarbeidet i Blå kors. Han kan vitne om mange barn som opplever omsorgssvikt i julen der ting som gaver uteblir.

Også Frelsesarmeen er glade for initiativet.

– Det er jo et flott tiltak, sier daglig leder og Løytnant i Frelsesarmeen i Kristiansand, Kolbjørn Ørsnes. Men han påpeker at det er viktig at de som ønsker å gi gaver tar kontakt før de kommer med gavene på døren.

De deler begge ut hundrevis av gaver hvert år, og gavene fra "Aksjon julevarme" skal også finne et hjem.

– Disse gavene skal vi videreformidle til de som trenger det, sier Gundersen i Blåkors.

Ikke redd for kritikk

På spørsmål om dette bare er en måte å få flere lesere til bloggen sin svarer hun,

– Det er det siste jeg tenker på, jeg har nok av lesere, dette handler om de som trenger en bedre jul, sier Andersen.

Hun sier at det finnes mange overfladiske blogger der ute, men hun ønsker å bruke sin til noe positivt.

– Når jeg tenker på alle de barna som skal åpne opp gavene som er samlet inn ved hjelp av aksjonen blir jeg utrolig glad, sier en smilende Andersen.

Stor respons

Det ligger nå godt over 100 gaver i stuen til bloggeren, som sier hun måtte utvide fristen for å levere noen dager på grunn av responsen.

– Jeg er sikker på at det kommer til å være dobbelt så mange gaver i morgen, sier Andersen.

I fjor var hun på Frelsesarmeen og spiste julemiddag med som kom der, i år ble det julegaveaksjon. På spørsmål om hva hun skal gjøre neste jul svarer hun kjapt.

– Nei, nå er dette tradisjon, hvert år skal dette gjøres, sier Andersen som sier hun gleder seg veldig til å dele ut gavene i løpet av de neste dagene.