Familien Abrahamsen krevde at Songdalen kommune skulle utbetale en erstatning på nesten 250.000 kroner fordi den 22 år gamle kvinnen mistet tid i sin ordinære utdanningsvei.

Bakgrunnen er at etter 13 års skolegang ble det konstatert at 22-åringen hadde dysleksi. Dette mente familien at Songdalen kommune burde ha oppdaget og innrettet seg etter.

Derfor oppstod det, ifølge familien, ansvar og erstatningsplikt.

Forsinket utdanning

—  Jeg skulle vært ferdig utdannet nå, og det vil hjelpe å få vite at jeg skulle hatt hjelp jeg aldri fikk, har Stine Abrahamsen tidligere sagt til Fædrelandsvennen.

Hun studerer nå sykepleie ved Høgskulen i Sogn og Fjordane.

Kristiansand tingrett og tingrettsdommer Ben Fegran mener at Songdalen kommune ikke kan bebreides for manglende oppfølging av den tidligere eleven, verken i barneskolen eller i ungdomsskolen.

Retten har ikke funnet at det er noe ansvarsgrunnlag for Songdalen kommune, og dermed er kommunen heller ikke erstatningspliktig.

Slapp saksomkostninger

Retten har ut fra velferdsgrunner, og styrkeforholdet mellom partene, funnet at familien Abrahamsen skal slippe å betale kommunens saksomkostninger, selv om familien tapte søksmålet.