Normisjon er en av landets største misjonsorganisasjoner, og har omfattende virksomhet i Agder. "Elsket og sendt" er organisasjonens motto.

Venndølen Svein Haugland er eneste sørlending med stemmerett i landsstyret, og han har vært med på å vrake Torsvik. Haugland svarte ikke på våre henvendelser onsdag kveld.

Virksomhetsleder i Agder Krets, Ingeborg Berstad Torp, sier: — Jeg har sett Torsviks e-post. Den er godt formulert, men jeg har ingen uttalelser. Dette håndteres av landsstyret.

Homo-uttalelse

Torsvik fra Os ble ansatt som generalsekretær i sommer, men da han til avisen Dagen omtalte kirkelig vigsel av homofile som en "perifer sak", begynte ting å skje.

De siste ukene har landsstyret i Normisjon ført samtaler med Torsvik. Onsdag ble det klart at han ikke blir generalsekretær.

Landsstyreleder Tormod Kleiven begrunner avgjørelsen med ulikt syn på lederskapsrollen. I en e-post til Normisjon som Vårt Land har fått tak i, skriver Torsvik:

"Åndelig frekkhet"

«Med avisen Dagen kom natten, en sval høst ble med ett til en iskald vinter (...) Jeg møter nå, via stråmenn, en ledelse som utviser en åndelig frekkhet som jeg ikke trodde var mulig å praktisere for oss som har fått vårt mandat fra himmelens og jordens skaper".

— Dette er Torsviks opplevelse, og jeg har stor respekt for andres opplevelser. Jeg kan egentlig ikke kommentere mer, sier Tormod Kleiven.

Han sier det er mye undring i Normisjon nå. Om det blir strid mener han bare tiden vil tiden vise.

— Også jeg er plaget over at vi først ansatte Torsvik, og så senere kom til en annen konklusjon, at vi ikke så det vi nå har sett. Vi må ha en grundig evaluering, sier Tormod Kleiven.