LYNGDAL: — Det er en 17 år gammel skoleelev på utplassering som har falt gjennom luka. Han var ved bevissthet, men hadde et åpent brudd i armen, forklarer Magne Storaker, operasjonsleder i Agder politidistrikt.

Ifølge Sørlandet sykehus ble gutten sendt til sykehuset i Kristiansand. Han ble betegnet som alvorlig skadet da han ble innlagt. Tirsdag kveld opplyser sykehuset at hans tilstand er nedjustert til moderat skadet.

Politiet fikk melding om en fallulykke ved Seland Mekaniske Verksted ved Kvavik i Lyngdal klokka 10.05 tirsdag.

Falt ti meter

Politiførstebetjent Jan Terje Aas ved Lyngdal lensmannskontor forklarer at personen som falt drev og ryddet taket etter taktekkting da ulykken skjedde.

— De jobber med et nybygg, og i den forbindelse driver de med taktekking rundt en røykluke. Da er det en som har falt gjennom hullet og ned i et betonggulv. Det er vel cirka ti meter ned, sier Aas til Fædrelandsvennen.

Han forklarer at røykluka i prinsippet har samme funksjon som en takluke i en campingvogn.

— Han var bevisst og ble fraktet vekk med ambulanse, og skal fraktes videre med luftambulanse, fortsetter han.

Jobbet for entreprenør

17-åringen var utplassert hos entreprenøren KLM Hus AS da ulykken skjedde.

— Jeg ønsker ikke å kommentere hendelsen, sier Arne Pettersen, daglig leder i KLM Hus AS.

Han henviser til politiet og arbeidstilsynet. Sistnevnte ønsker heller ikke å kommentere ulykken tirsdag ettermiddag.

— Det er mange parter involvert. Vi ønsker ikke å si noe om arbeidsulykken før tidligst onsdag, sier tilsynsleder Paul Bjarne Nerheim.

- Noen som ikke var sikret godt nok

Politiet har snakket med vitner til hendelsen og kontaktet Arbeidstilsynet. Hvorvidt ulykken skyldes for dårlige sikkerhetsrutiner, er for tidlig å si.

— Men det sier seg selv at hvis man faller ti meter ned mens man jobber, så er det noen som ikke er sikret godt nok, sier Aas.

Daglig leder ved verkstedet, Ivar Seland, sier gutten jobbet for et enterpenørfirma, og ikke for Seland Mekaniske Verksted.

— Det er entrepenørfirmaet som har ansvar for sikkerheten til arbeideren. Alt av sikkerhetsplaner var lagt fram på forhånd, men om det har skjedd noe ulovlig har ikke jeg noen forutsetning for å uttale meg om.