VENNESLA: Ingen personer ble skadet i brannen på Greibesland i Øvrebø i natt.

Det tok fyr i et verksted i garasjen ved siden av, og brannen spredte seg videre.

En mann inne huset

— Det var en person inne i hovedhuset. Da brannen startet i garasjen fikk han kommet seg ut og meldt fra til brannvesenet, opplyser operasjonsleder Øystein Vellesen i Agder politidistrikt.

Brannvesenet meldte om brannen cirka klokken 01.45 natt til fredag. Brannmannskaper fra Vennesla og Finsland rykket til stedet, i likhet med politi.

— Det var omtrent tyve stykker som arbeidet med slukningen totalt, forteller overbefalsvakt ved Kristiansand brann- og redning (KBR) Vidar Ekse til Fædrelandsvennen.

De fikk etter hvert kontroll over brannen, men garasjen skal være fullstendig nedbrent. Hovedhuset har også store skader.

— Verkstedet brant helt ned og det ser ut til at strålevarmen har antent boligen. Brannen spredde seg til kryploftet og tok etter hvert hele loftet, forteller Ekse.

Fremdeles etterslukking

Brannvesenet ble ferdig med slukningsarbeidet i 07-tiden fredag morgen. En restverdibil ble også rekvirert fra Kristiansand.

Vannet ble sugd opp og møbler og gjenstander dekket med plast for å ta vare på det som er igjen etter brannen. Gulv og tak i boligen er av tre.

— I selve huset var det ikke mye brent, men det lekker vann fra slukningen på loftet, forteller Ekse.

Politiet har hatt teknikere på stedet i formiddag.

Har du tips eller bilder? Tips oss på tips@fvn.no / 03811 (sms/mms/tlf)