— Klokka 13.37, hva slags tid er det å åpne på?

— De som er innvidde i datamiljøet vil skjønne hvorfor. For andre står 13.37 for "leet", som er nerdespråk, der man skriver tall som ligner bokstaver.

Venter storinnrykk

- Akkurat. Hvor mange "datanerder" forventer dere?

— Det pleier å komme mellom 800 til 1000, inkludert frivillige og dagsbesøkende.

— Hvem står bak?

— Sørlanet var opprinnelig et tilbud fra Fritidsetaten Øst og ble første gang arrangert i 2009. Men i 2010 fant kommunen ut at de ikke lenger hadde råd, da tok en gjeng ungdommer over. Alle i gruppa som tok over arrangementet hadde vært med da kommunen var arrangør, og kjente opplegget.

- Kommunen hadde ikke råd, men det har dere?

— Den største utgiften er leie av hall av kommunen, paradoksalt nok. Men vi har inntekter av billettsalg og sponsorer. Og enkelte gunstige innkjøpsavtaler med næringsdrivende.

Mange frivillige

- Hvor mange frivillige er involvert?

— På selve arrangementet er det 80 frivillige. Men rundt 15 personer i styret og ledergruppa jobber med forberedelser i ett år i forveien.

- Hvilke tilbakemeldinger får dere?

— På deltakerbiten er det bare å se på begeistringen som utstråles. Det er gøy å treffe nye mennesker med samme interesse. Arrangementet engasjerer, det er bare å se på Facebook-siden vår. Foreldre som er innom synes dette er flott og setter pris på at det er et tilbud i høstferien.

Gamer ikke

- Du jobber sikkert med data?

— Nei, ikke data, men med Husbankens bostøtteordninger.

- Da har du kanskje en it-utdannelse, da?

— Min utdannelse er innen språk og kommunikasjon, blant annet fra UiA. En bachelorgrad og deler av en master.

- Da tipper jeg at fritiden er fylt med data?

— Både ja og nei, men jeg gamer ikke, for eksempel. Forøvrig til min samboers store fortvilelse. Jeg liker å strikke, reise, være sammen med venner og familie, lese ei god bok eller se en god film.

- Hvor lenge har du vært med i Sørlanet?

— Siden 2010, så dette er mitt fjerde år. Lanet har femårsjubileum i år, det er jo litt spesielt.