MUSKELSKUESPILLER: Arild Stisen fra Mandal jobber primært med å bygge image som muskelskuespiller i Hollywood, men gjør i helga comeback som bodybuilder. Foto: Lars H Andersen

MANDAL: — Ambisjonen er å vinne NM. Normalt sett bør jeg vinne dersom jeg gjør det jeg skal. Jeg har den beste fysikken. Jeg har sett han som vant Stavanger Open, og jeg tar ham på alle punkter per dags dato. Men man vet aldri. Plutselig dukker det opp et supertalent man aldri har hørt om, forteller Stisen selvsikkert i forkant av søndagens comeback i bodybuilding-NM.

Etter Stisen la opp som bodybuilder på grunn av skade i 2008 flyttet han til Los Angeles og satser stort på å bli actionskuespiller. Én av hovedgrunnene til comebacket i bodybuilding er at det kan kombineres med et pågående filmprosjekt.

— Det ene filmprosjektet jeg jobber med er relatert til comebacket. Jeg kan ikke si så mye om dette nå, men jeg kan si at det er et filmprosjekt i Hollywood hvor vi er i dialog med noen store amerikanske skuespillere, avslører Stisen, som både er skuespiller og produsent i dette filmprosjektet.

I RUTE: Stisen mener han fysisk er i rute til søndagens Norgesmesterskap i classic bodybuilding. Dette bildet er fra forrige måned. Foto: Tommi Thorvildsen

Han ønsker primært å leve av en karriere som skuespiller, mens bodybuilding bare er en hobby. Ifølge mandalitten er han godt på vei mot skuespillerdrømmen.

Gått ned 12 kilo

— Det jeg gjør skuespillermessig er å gå i fotsporene til 80-talls muskelskuespillere og bygge image som muskelskuespiller i Hollywood. Jeg jobber etter en klar strategi for å nå det målet, så hvert halvår frem i tid skjer etter en bestemt plan. Jeg har mektige støttespiller i Hollywood som ønsker at det skjer, og de er i ferd med å investere tid og penger i det, forteller Stisen.

Siden han startet oppkjøringen mot NM for fire måneder siden har han gått fra 92 til 80 kilo tirsdag kveld. Til fredagens innveining må han ned ytterligere to kilo for å få lov å stille til start.

— Jeg lever på kaffe, litt kyllingfilet, brokkoli, omega-3 og vann for tiden. Det er stusselig og man blir fryktelig sulten og har lyst til å spise usunt. Likevel må jeg holde motet oppe og spise maten jeg skal spise. Denne disiplinen og selvkontrollen er utrolig viktig, og kan overføres til andre deler av livet, mener Stisen, som vil bli best.

Vurderer å satse mot VM

— Jeg har ikke som mål å bli nummer 2. Jeg vil bli best uansett hva jeg driver med, og det skjønte jeg at ikke var realistisk med den skaden, forteller Stisen.

Men Stisen har trent mye og holdt formen ved like de siste årene. Etter NM reiser han derfor til Madrid for å delta i Arnold Classic, som arrangeres av Arnold Schwarzenegger og samler nesten hele verdenseliten innenfor bodybuilding.

— Ambisjonen er å vinne Arnold Classic også. Det er med sinnsykt mange gode, men jeg vet jeg er god selv også. Det blir nok dagsformen som avgjør, men det er ingenting i veien for å gå til topps. Jeg må bare gjøre det jeg kan for å vinne, så får man se etterpå hvor man ender opp, forteller mandalitten, som vurderer å satse mot VM senere i år.