KRISTIANSAND: En bussjåfør fikk et forenklet forelegg på 2.900 kroner etter å ha blitt lasermålt til 64 kilometer i timen i 50-sone på Riksvei 9 ved Krossen i Kristiansand ved 10.30-tiden mandag.

— Gikk fort

Busspassasjer Steffen Nesland steg om bord på bussen i Kristiansand sentrum, og sier han raskt merket at bussen gikk fort.

— Vi var bare tre på bussen. Jeg merket raskt at sjåføren hadde det travelt. Han kjørte som han skulle rekke noe, sier Nesland.

Nesland logget farten med gps på mobiltelefonen, og sier bussen holdt rundt 80 kilometer i timen ut fra byen.

— Han holdt rundt 80 kilometer i timen. Så reduserte han farten ved fotoboksen før Gumpens Auto, før han deretter akselererte til rundt 75 kilometer i timen, før vi ble stoppet ved bensinstasjonen på Krossen, sier Nesland.

Politiet bruker ikke gps

Distriktsleder Øystein Krogstad i Utrykningspolitiet sier gps-målingene til Nesland får stå for hans regning.

— Vi forholder oss til vår egen måling. Vi har ikke lov til å bruke gps-målinger selv en gang. De er ikke til å stole på, i alle fall ikke i bakker, sier Krogstad.

Inn på teppet

Administrerende direktør Anders Roger Øynes sier bussjåføren blir kalt inn på teppet.

— Ja, det blir en personalsak, når sjåfører får bøter. Vi kaller sjåføren inn til en samtale. Vi er opptatt av at kundene våre skal føle seg trygge. Det er uakseptabelt å kjøre for fort, og vi jobber hardt med vår trafikksikkerhetspolitikk, sier Øynes.