Søgne-mannen Steffen Retterholt vant i natt Poker-NM.

— Det har ikke helt gått opp for meg. Jeg har hele tiden prøvd å ta en hånd og en dag av gangen. Nå er endelig skuldrene blitt flere kilo lettere, sier en glad Retterholt tilside3.

Slo 1045 spillere

Etter å ha slått 1045 spillere og spilt i over 40 timer, kunne Retterholt i natt slippe jubelen løs etter å ha vunnet «Main Event».

Førstepremien er på 133.000 euro, som tilsvarer 1.011.000 norske kroner, ifølge side3.no. Sølvvinneren, Arne Jervell, får heller ingen dårlig premie - den er på 79.680 euro (605.886 norske kroner).

Til side3 forteller Retterholt at han under hele NM, som er blitt arrangert i Dublin siden poker ikke er lov i Norge, har forsøkt å forholde seg rolig og ikke tenkt på hva som har stått på spill. Da han kom til finaleborder forsøkte han så å bli litt mer aggresiv enn motstanderen.

— Men da vi var på heads up kjørte han et tøft løp, sier Retterholt.

Vant to all inn på rad

Dermed gikk det langt tid mellom duellene mellom de to gjennværende spillerne, og avgjørelsen kom først da spillerne så en flop og en turn. Da lå det en konge, en femmer og to knekter på bordet. Motstanderen til Retterholt, Arne Jervell, gikk all inn.

Retterholt brukte lang tid på å bestemme seg, men til slutt bestemte han seg for å syne. Det viste seg å være lurt, og han vant potten.

Like etter gikk motstanderen all inn, og da Retterholt også vant denne var det hele avgjort.

PS. Andreas Høivold fra Kristiansand var lenge chipleader i NM, men røk ut som nummer 15.