KRISTIANSAND : De tre hadde slått følge hjem fra skolen og akkurat skilt veier da Felix Kersten (10) oppdaget røyk og ild i skogen litt lengre nede ved lysløypa som går til Jegersberg.

— Jeg så mye røyk. Først ble jeg litt skremt, så tenkte jeg at jeg måtte finne noen som kunne hjelpe. Jeg ropte for full hals til vennene mine, men de trodde først ikke på meg, sier Felix.

— Etter at du lovte at du snakket sant, så trodde vi på deg, kontrer Ina Holte (9) og får bekreftende nikk av Eivind Øygarden Brekke (10).

Syklet brannvesenet i møte

De så rakst at brannen var ekte. Ina ringte moren, mens Felix ringte brannvesenet.

Jeg sa hvem jeg var og forklarte hvor det brant, så syklet jeg alt det jeg kunne opp til veien for å vise de veien

— Jeg sa hvem jeg var og forklarte hvor det brant, så syklet jeg alt det jeg kunne opp til veien for å vise de veien, sier han.

Birgitta Kersten fikk en telefon fra sønnen om at det brant i skogen nedenfor huset i Louises vei. Da hun kom ned til brannstedet fant hun ikke sønnen.

— Men plutselig kom det en svær brannbil ned langs lysløypa der Felix satt i forsetet og vinket, sier hun.

— Han måtte jo sitte på og vise oss veien til brannstedet, sier Henry Bøhn, utrykningsleder for Kristiansandsregionen brann og redning.

- Gjorde alt riktig

Bøhn lovpriser innsatsen til de tre unge brannkjemperne.

De gjorde alt riktig og var både raske med å melde fra til oss, samtidig som de flinke til å gi oss riktige veibeskrivelser

— De gjorde alt riktig og var både raske med å melde fra til oss, samtidig som de flinke til å gi oss riktige veibeskrivelser, sier Bøhn.

Brannvesenet fikk raskt kontroll på krattbrannen som fort kunne spredt seg som følge av varmen og den sterke vinden.

— Vinden blåste mot boligområdet selv om det var et lite stykke mellom. Det var aldri fare for boliger, men jo tidligere vi får beskjed jo raskere får vi kontroll, sier utrykningsleder Bøhn.

Stor skogbrannfare

Over store deler av Agder er det nå stor skogbrannfare. Bøhn har en klar oppfordring til folk som kommer over en krattbrann.

Gjør som disse tre og meld fra til brannvesen med en gang. Ikke minst også vise oss veien til brannstedet

- Gjør som disse tre og meld fra til brannvesen med en gang. Ikke minst også vise oss veien til brannstedet, sier han.

De tre unge brannmelderne fikk også prøve brannslangen før KBR vendte hjem.

— Det var gøy. Flammene ble slokket som dominobrikker, sier Felix. Han er etter onsdagens hendelse usikker på hva han skal bli når han blir stor.

— Det blir enten fotballspiller, skiløper eller brannmann, sier han.

Og brannvesenets alarmtelefon har telefonnummer 110.