Full utrykning: Både politi, brannvesen, ambulanse og dykkere er på stedet. Foto: Tor Mjaaland
Dårlig vær: På grunn av dårlig vær var det ikke mulig for Hovedredningssentralen å sende et helikopter. Foto: Tor Mjaaland

ÅSERAL: To personer var ute og fisket på Svartevatnet da en mann falt over rekka og forsvant i vannet. Politiet bekrefter at mannen er funnet omkommet.

— Personen er funnet omkommet, sier operasjonsleder Ove Austenaa i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen like før klokken 21. ## Klarte ikke redde fiskekameraten

Skadestedsleder og lensmann i Bygland, Sigurd Langeid,bekrefter at avdøde er en lokal mann.

- Avdøde er en lokal mann i 60-årene. Han var utei båten sammen med en annen mann for å sette garn. Den omkomne ramlet ut avbåten, det er ikke riktig at båten kantret. Mannen hadde ikke redningsvest påseg, og med støvler og tunge klær forsvant han raskt i vannet. Mannen som varigjen i båten hadde ikke sjanse til å redde ham, forteller Langeid.

Store redningsmannskap fra Setesdal, Vennesla, Kristiansand,Mandal og Søgne og Songdalen var med på redningsaksjonen. Dykkere fraKristiansand og Mandal søkte etter mannen.

— Da dykkerne kom i gang på stedet, visste de godthvor de skulle søke etter mannen. Det tok ikke lang tid før dykkernelokaliserte den avdøde, sier lensmann Langeid.

Dykkere i vannet

Dykkere fra brannvesenet gikk i vannet for å lete etter den savnede personen.

Innsatsleder Tonje Stray for politiet leder leteaksjonen. Foto: Tor Mjaaland

— Det er en mannsperson som var ute og fisket som er savnet, sa innsatsleder Tonje Stray i politiet til Fædrelandsvennen.

Sea King måtte snu

Hovedredningssentralen fikk beskjed om ulykken i Svartevatn like etter klokken 19. — På grunn av mye regnbyger og lavt skydekke får vi ikke sendt ut et helikopter, opplyste redningsleder Cecilie Øverseen ved Hovedredningssentralen til Fædrelandsvennen.