SUP: Arne Glamsland (t.v) og Bjørnar Heldal viser SUP, eller Stand-Up Paddling, med imponerende stødighet. Foto: Siril Aartun
HØYT: Oddleiv Mauseth (22) kastet seg utfor den 10 meter høye klippen. Foto: Siril Aartun
GLEDER SEG: Arrangørene av Sup & Stup gleder seg, og er overbevist om at stemningen blir god uansett vær. F.V: Bjørnar Heldal, Steinar Schenk, Frode Strømman og Arne Glamsland. Foto: Siril Aartun

LILLESAND: — Vi har verdens beste nærområde, og det må vi utnytte. Man trenger ikke en feit motorbåt for å ha det gøy, sier Steinar Schenk, som sammen med Bjørnar Heldal, Frode Strømman og Arne Glamsland arrangerer Sup og Stup for andre gang.

Ideen fikk de en gang de var ute på den berømte "Flåda", en toetasjers flåte med motor og badestamp, som de mener er selve symbolet på kos.

— Det var noen supere (stand-up padlere journ.anm) som fulgte etter oss på brettene sine, og vi synes det så kult ut. Så var det en galning fra Bergen som dødsa, og vi fant ut at vi måtte gjøre noe gøy ut av dette, sier Heldal.

Dødsing er en stupestil som innebærer å kaste seg utfor 10-meteren med kroppen i vannrett x-formasjon og holde den så lenge som mulig, for å krøke seg sammen rett før vannflaten brytes, i følge det indernasjonale dødserforbundet (IDF). Ekstremsporten skal visstnok ha oppstått på 1960- tallet i Frognerbadet, hvor verdensmesterskapet også arrangeres.

Prøvehoppet

I Lillesand Grand Prix i dødsing skal deltakerne kaste seg utfor den 10 meter høye klippen ved Speiderhola.

10-15 personer er i skrivende stund påmeldt, to av dem er tidligere verdensmestere. Men foreløpig er det kun én sørlending som er modig nok til å stille opp. Oddleiv Mauseth (22) fra Birkeland har øvd seg en gang tidligere, og stuper to ganger til ære for fotografen.

— Det er for seint å trekke seg nå! Jeg har ingen ambisjoner om pallplassering, jeg er bare med for gøy, sier Mauseth og kaster seg fryktløs utfor klippen.

GLEDER SEG: Arrangørene av Sup & Stup gleder seg, og er overbevist om at stemningen blir god uansett vær. F.V: Bjørnar Heldal, Steinar Schenk, Frode Strømman og Arne Glamsland. Foto: Siril Aartun

Vil ta landsdelen tilbakeArrangørene håper at flere sørlendinger får øynene opp for sporten og melder seg på.

— Det er mange ekstremsportutøvere på Sørlandet, for eksempel folk som driver med snowboard. De har god kroppkontroll og kan nok gjøre det bra i både dødsing og stand up paddling, sier Heldal.

— Vi må ta landsdelen tilbake! Oslofolka skal ikke få være de tøffeste på Sørlandet, sier Frode Strømman og legger til:

— Stemninga blir så god at mi kan koge krabbår på ho!