MELDTE FRA: Christopher Kaddan (19), Helene Andersen (17) og Florentina Islami (17) skulle ut å svømme da de så flammer fra øya bak dem. Foto: Vilde Baugstø
SVIDD: Det var tydelig spor etter brannen på bakken, og jorda var helt svidd. Foto: Vilde Baugstø

KRISTIANSAND: — Det var to personer som svømte fra øya da det tok fyr. Men de svømte en annen vei, så det gikk ikke å se hvem det var, forteller Christoffer Kaddan (19).

Han, Helene Andersen (17) og Florentina Islami (17) skulle til Fiskåvannet og bade da de så flammer som kom fra en øy i vannet. De fikk varslet brannvesenet, og Christoffer svømte utover for å se nærmere på brannen. Flammene ga seg imidlertid etter hvert, og Christoffer forteller at det så ut som om noen hadde brent bål under et tre på øya.

Både politi og brannvesen ble kalt ut til øya, men politiet dro igjen da det ble klart at omfanget ikke var alvorlig. Brannvesenet måtte vente på en båt før de kunne ro ut til øya for å få kontroll over brannen.

Fædrelandsvennen ble med ut på øya, og selv om flammene var borte var jorda svidd, og det røyk flere steder. Brannvesenet brukte kort tid på å få kontroll over brannen, da området det hadde spredd seg på ikke var så stort.

— Nå leter vi etter de to som dro fra stedet, sier underbrannmester Anne Gramstad i Kristiansandsregionen brann og redning.

Da Fædrelandsvennen var på øya kunne brannvesenet bekrefte at det så ut som om noen hadde brent et bål der.