Området som brant ligger like øst for Skottevik feriesenter. Røyken kunne ses fra lang avstand. Foto: Kolbjørn Ertzeid
Brannvesenet fikk kontroll på flammene etter halvannen time. Foto: Morten Boswarva
Brannen startet da en person fyrte opp bål ved sjøkanten for å grille pølser. Foto: Morten Boswarva

LILLESAND: Store styrker fra brannvesenet ble fredag ettermiddag sendt til Skottevik i Lillesand, hvor et større område med skog og kratt brant.

Etter halvannen time, like over klokken 15.30, meldte brannvesenet at de hadde kontroll på flammene.

— Et belte med en bredde på 60-70 meter og lengde på 100 meter er svidd av, opplyser operasjonsleder Ingrid Mæhre ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Spredde seg raskt

Det var en stund fare for at flammenen kunne spre seg til campingplassen ved Skottevik feriesenter, ifølge politiet. Brannen spredde seg raskt på grunn av vind og tørt terreng.

— Det siste er at brannvesenet har stoppet flammene inn mot campingplassen, opplyste operasjonsleder Sveinung Alsaker like før brannmannskapet fikk kontroll.

Brann.jpg Foto: Fvn-tipser

Området som brant ligger like øst for Skottevik feriesenter. Vitner på stedet fortalte at det så det ut som at brannen hadde startet ved sjøen, og at flammene hadde spredt seg oppover fjellet i lyng og kratt.Politiet og brannvesenet konstaterte raskt at bålbrenning var årsaken.

— En person skulle grille pølser, og hadde fyrt opp et bål som tok overhånd. Vi har navnet på en mistenkt, så blir det opp til den videre etterforskningen å finne ut om det var uaktsomt, sier Mæhre.

- Stor skogbrannfare

Bålbrenning er forbudt mellom 15. april og 15. september, og brannvesenet oppfordrer folk til å respektere forbudet.

— Det er stor skogbrannfare, melder brannvesenets 110-sentral på Twitter.

Brannen startet da en person fyrte opp bål ved sjøkanten for å grille pølser. Foto: Morten Boswarva

Brannvesenet sendte mannskap fra både Lillesand og Kristiansand for å få kontroll over flammene ved Skottevik.Røyken kunne ses fra lang avstand, og den blåste østover mot Blindleia.

— På området har vindretningen skiftet litt, slik at brannen kunne ha spredd seg til campingplassen vest for selve brannområdet, opplyser operasjonsleder Alsaker.

- Gikk heldigvis bra

Administrasjonssjef ved Skottevik feriesenter, Mette Aske, forteller at brannvesenet raskt fikk kontroll over området, og at brannen aldri spredte seg til selve campingen.

— Men det er klart det blir fort dramatisk når det er tørt og mye vind, sier hun.

Aske forteller at flere av gjestene ved feriesenteret hjalp til med slukningsarbeidet, men at de etter hvert ikke behøvdes lenger.

— Brannvesenet var raskt på plass. Men det er klart at det aldri er trivelig når sånne ting skjer. Denne gangen gikk det heldigvis bra, sier Mette Aske.