SØGNE: — Eiendommen er taksert til 12,5 millioner kroner, og vi har blitt kontaktet av en interessert kjøper, sier Maria Kielland Krag til Fædrelandsvennen.

4290_Flyfoto sorlandet_0020.jpg Foto: Anders Martinsen

Hun er en av fire arvinger etter Vilhelm Krag, og etter brannen 21. mars er arvingene nå enige om å selge eiendommen slik den da stod, med unntak av sikrings— og restaureringsarbeid utført av fylkeskonservatoren.

Den fredete boligen med 52 mål sjøeiendom i Ny-Hellesund er ikke lagt ut til salg på det åpne markedet, og foreløpig er det én kjøper som er aktuell.

Den tekniske taksten på selve huset etter brannen er 1,7 millioner kroner. Forsikringsoppgjøret inngår i kjøpesummen, og for kjøperen vil den reelle kjøpesummen dermed bli rundt 10, 8 millioner kroner.

4290_Flyfoto sorlandet_0021.jpg Foto: Anders Martinsen

Samtidig må kjøperen selv stå for rehabiliteringen, som vil koste mer enn 1,7 millioner kroner ettersom oppussing må gjøres til 2013-standard.

— Vi hadde fått utløst en større forsikringssum dersom vi hadde tatt rehabiliteringen selv, men familien ønsket å selge nå, sier Krag.

Fædrelandsvennen har vært i kontakt med advokat Helge Tofte som representerer tre av de fire arvingene, men han ønsker ikke å uttale seg om salget nå.