Her ble mannen funnet. Foto: Hans Jacob Brekke
Hundepatruljen ble kalt ut og han ble funnet ikke så veldig langt unna bilen inne i skogen. Foto: Hans Jakob Brekke
Bilen kjørte av veien og inn i et tre. Der skal den ha tatt fyr. Foto: Hans Jakob Brekke
Bilen er både utbrent og totalskadet etter uhellet. Foto: Hans Jakob Brekke

BIRKENES: Brannvesenet fikk melding klokka 12.53 om en bilbrann på fylkesvei 406. I tillegg rykket både politi og ambulansemannskaper ut til stedet.

— Det er en bil som har kjørt inn i et tre og tatt fyr, sier alarmsentraloperatør i brannvesenet, Jan Olav Morkan til Fædrelandsvennen.

Hundefører Yngvar Larsen gjennomførte søk i Birkenes-skogene tirsdag ettermiddag. Foto: Hans Jacob Brekke

Brannen er slukket. Væpnede politimannskaper ble satt inn i søket for å finne sjåføren.

Forsvant i skogen

Innsatsleder på stedet, Hans Waage sier til Fædrelandsvennen at bilen kræsjet i et tre og tok fyr. En annen bilist skal ha stoppet og hjulpet en mannsperson ut av bilen.

bilbrann.jpg Foto: Hans Jakob Brekke

Etter å ha blitt hjulpet ut, skal mannen ha stukket til skogs. Bilen har fått seg en stor trøkk i fronten og er utbrent. Det var ikke skilter på bilen da politiet kom til stedet.

Klokken 15.15 opplyste operasjonsleder Martin Ugland at sjåføren var blitt er funnet noen hundre meter fra ulykkesstedet. Vedkommende er skadet etter ulykken og politiet har bedt om ambulanse.

Satte i gang søk

— Vi satte i gang en aksjon ut fra det og meldingene vi fikk. Hundepatruljen ble kalt ut og han ble funnet ikke så veldig langt unna bilen inne i skogen, sier innsatsleder Olav Rokseth i politiet, til Fædrelandsvennen.

Sjåføren pådro seg lettere skader i utforkjøringen og ble kjørt til legevakta i Kristiansand for undersøkelser. Han ble lagt i håndjern før han ble satt i en bil.

— Det er rutine siden han har vært i en slik hendelse og har stukket av fra stedet, sier Rokseth. Pågripelsen skjedde uten dramatikk.

Mannen skal ifølge politiet ha vært noe omtåket da han ble funnet. Han gikk selv tilbake til et ventende utrykningskjøretøy.

Politiet har foreløpig ingen informasjon om sjåførens bakgrunn eller hvorfor han forlot bilen.

Væpnet aksjon

Fædrelandsvennens reporter observerte klokken 15.00 at politiet på ulykkessteder går rundt med både håndvåpen og mp5 maskinpistol. Operasjonsleder Ugland bekrefter at politiet var bevæpnet.

— Ut fra noen meldinger vi fikk valgte vi å bevæpne oss. Det var ingen dramatikk i det, men mer en rutine, sier innsatsleder Rokseth.

En sivil hundepatrulje satte i gang søk fra Fidjetun mot Birkeland, og kunne etter en stund lokalisere mannen.