KRISTIANSAND: — Episoden skjedde ved et busstopp utenfor Sandens kjøpesenter. En voksen mann så at en utenlandsk ung gutt plaget flere jenter på stedet. Han ba høflig om at gutten skulle slutte å plage jentene. Dermed ble han slått rett ned med et kraftig slag mot ansiktet, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Børge Steinsland, til Fædrelandsvennen.

Flere vitner

Den grove voldsepisoden skjedde nokså nøyaktig klokken 22.17 lørdag kveld. Ifølge politiet var det flere vitner til hendelsen.

— Voldsutøvelsen ble sett av flere personer uten at noen av dem har varslet politiet. Det er kun en ung jente som ringte og fortalte om det som hadde skjedd, sier Steinsland.

Voldsofferet skal fortumlet ha satt seg inn på en buss for å komme seg hjem. Politiet klarte etter hvert å spore opp voldsofferet som har sagt at han ønsker å anmelde forholdet.

Ber vitner melde seg

Politiet oppfordrer på det sterkeste vitner til å ta kontakt med politiet slik at voldsmannen kan bli pågrepet.

— Her er det snakk om en adferd og en opptreden som er av en sånn karakter at vi gjerne skulle fått tak i gjerningsmannen mye tidligere. Vi ber derfor folk som har sett episoden om å ta kontakt med politiet snarest, sier Steinsland.

Politiet har ennå ikke fått sjekket om det finnes overvåkningskamera som kan ha fanget opp hendelsen.

Voldsepisoden ble først meldt til politiet klokken 22.41 lørdag kveld.

Søndag morgen hadde politiet ikke funnet gjerningsmannen, og etterlyser fremdeles vitner til hendelsen.