KRISTIANSAND: — Laget er i ferd med å bli den største floppen i norsk sykkelhistorie, sier Lars Junker som har vært assisterende sportsdirektør i OneCO Mesterhus, laget som ble startet i januar av Sørlandet Grand Prix-general Erik Tandberg.

Da laget presenterte seg for pressen for første gang flagget de en målsetting om å bli Norges første helprofesjonelle kontinentallag.

Budsjettet brukt opp

Sju måneder senere er det liten tvil om at ikke alt har gått på skinner. Nylig ble både Junker og sportsdirektør Fred Arne Enger sparket via en e-post der det ble fra slått fast følgende:

"Vi har rett og slett brukt opp budsjettet vi har til rådighet for 2012-sesongen, og vel så det. Dyre samlinger, mange lange reiser, store andeler til flybilletter, lønnsutgifter, store investeringer (biler, utstyr m.v.) har brakt oss i dårlig posisjon før høstsesongen."

Det ble i mailen, som Fædrelandsvennen har fått tilgang på, beskrevet en rekke tiltak som må gjennomføres eller som kan bli aktuelle å ty til for at lagets satsing ikke skulle kunne true eierselskapet, Norspons AS, sin økonomi.

Blant tiltakene er følgende:

  • Junker og Enger fristilles fra sine stillinger.

  • En servicebil leveres tilbake til eier.

  • Rittdeltagelse begrenses til i hovedsak å dreie seg om norske ritt.

  • Reiseutgifter begrenses så langt det er mulig.

  • Laget reduseres til å være maksimalt 6-8 ryttere per ritt.

  • Alle rytterne må levere en av syklene sine tilbake.

Tandberg bekrefter avskjedigelsene, og mener Junker og Enger brukte for mye penger i forhold til budsjett.

- De gjorde en elendig jobb og de var bare innleid. Gjør en innleid maler en dårlig jobb når han maler huset ditt, så kaster du han ut, sier Tandberg til Fædrelandsvennen.

Og utdyper:

- De fikk et budsjett og forholde seg til. Det brukte Enger og Junker opp allerede i juni og det er elendig administrasjon, så derfor ble vi kvitt dem, sier Tandberg.

Irritert

Fred Arne Enger og Lars Junker har derimot en helt annen oppfatning av hva som har skjedd i denne saken. Duoen mener blant annet at det i flere tilfeller ble ført opp utgifter på sportsbudsjettet som de mener ikke hørte hjemme der, og at det er noe av årsaken til at man allerede nå har brukt opp hele 2012-budsjettet.

Disse påstandene avviser Erik Tandberg på det sterkeste.

Lars Junker sier nå at han er irritert over at han i det hele tatt har vært involvert i sykkellaget.

— Jeg føler vi er blitt lurt av Tandberg. Han ville at det skulle bli Norges ledende lag. Nå greier de ikke å fullføre den første sesongen engang, mener Junker.

- Det er bare tull. Jeg har ikke lurt noen. Og hvis de mener vi er en sykkelflopp, så skriver de sin egen cv. Det er nemlig de som har administrert laget til nå, fram til vi nå tar over, sier Tandberg.