KRISTIANSAND/SØGNE: — Søgnedagene skal arrangeres for første gang, hva var bakgrunnen for arrangementet?

— Tidligere har vi arrangert en årlig sommerfest med nattåpent i butikkene og konserter. Men vi i styret i Søgne Handelsforening ønsket å gjøre noe litt annerledes i år. Jeg foreslo en uke med festival, men det ble litt vanskelig. Så derfor blir det tre dager med konserter og aktiviteter, gratis for alle. Vi arrangerer dette i samarbeid med kommunen og med god økonomisk hjelp fra sponsorer.

- Hvilken betydning tror du festivalen vil få for Søgne fremover?

— Det er en ny, god giv i Søgne akkurat nå. Vi har fått en del nye butikker, og det er bra at vi får vist dem fram. Vi håper å skape litt blest om bygda, slik at både fastboende, turister og tilreisende fra nabokommuner får lyst til å være i Søgne. Folk er veldig positive, og jeg har inntrykk av at de er glade for at det skjer ting i bygda. Men for at dette ikke bare skal bli en engangshendelse, men en tradisjon, så er vi er avhengige av at folk møter opp. Alt er gratis, og vi håper derfor at folk viser sin takknemlighet ved å støtte opp om arrangementene.

- Hva gleder du deg mest til?

— Personlig gleder jeg meg til bokpresentasjonen av "Spis Sørlandet". Der blir det smaksprøver på lokal mat, og det passer meg bra, for jeg er veldig glad i god mat. Ellers så tror jeg at hovedkonserten på lørdag med Gledeskompaniet blir en flott folkefest.

- Du er en ung leder av Søgne Handelsforening, er det en fordel?

— Jeg tror det er en fordel å ha personer med ulik alder i styret. Jeg har jobbet i butikk siden jeg var 16 år, og har drevet mye med organisasjonsarbeid innenfor politikk, fotball og som butikkleder. Det er en av mine styrker, og jeg tror erfaring er viktigere enn alder. Men det har vært litt for travelt i det siste, og jeg har derfor sagt opp stillingen som leder av handelsforeningen. Jeg velger å gi meg på topp, med Søgnedagene og "Traditional Market" som avslutning. Jeg har ei som vil ha meg litt hjemme også!

- Hva gjør du ellers på fritida?

— Jeg driver med politikk, og er vara i bystyret for Venstre i Kristiansand. Nå er vi i gang med valgkamp, og det synes jeg er gøy. I tillegg er jeg aktiv i Humanetisk Forbund, blant annet som ungdomsleder. Bare en uke etter Søgnedagene skal jeg gifte meg, så det blir en hektisk periode fremover. Men etter bryllupet skal vi slappe av og ha ferie.