KRISTIANSAND: Daglig møtes partene i konflikten lokalt og følger opp streiken. — Så langt har vi fått de dispensasjoner vi er nødt til å ha, sier personalrådgiver Eva Knap i Kristiansand kommune. Hun mener kommunen enn så lenge kan leve med de avslag man har fått.

— I forhold til liv og helse blir det gitt dispensasjoner som sørger for at det ikke er noe fare i forhold til dette, sier Knap. Også streikeleder i Fagforbundet, Gudrun Lundal understreker at man gir dispensasjoner der de oppfatter at det er fare for liv og helse.

— Vi får inn en del søknader, selv om kommunen sier de siler litt, sier Lundal. Hun forteller at det er daglige møter mellom kommunen og fagforeningene og at fagforeningen flere ganger daglig går igjennom dispensasjonssøknadene og gir svar.

— Vi føler at vi har rimelig god kontroll på denne biten.

Godt samarbeid

Også i Mandal kan konstituert personalsjef Kirsti Bauer Nilsen fortelle at på dette området er samarbeidet godt. - Vi har sendt 45 dispensasjonssøknader, 39 er innvilget. Det er noen innenfor renhold for funksjonshemmede og dagsenter, dispensasjon for barn i skole og barnehage som trenger en til en oppfølging, og dispensasjonssøknader innenfor pleie- og omsorg og helse- og sosial.

Privatisteksamen

I fylkeskommunen har man søkt dispensasjon for streiken innenfor to områder. Fagarbeidere og assistenter som har ansvaret for multihandikappede barn og lærere, adjunkter og lektorer som står for avvikling av privatisteksamen.

— Vi gjør dette for at disse gruppene ikke skal bli skadelidende som følge av streiken, sier personalsjef Odd Joar Svensson i Vest-Agder fylkeskommune. - Når det gjelder lærere, adjunkter og lektorer søker vi dispensasjon for timene eller dagen dette gjelder.

Dispensasjonsoversikt

Her er en oversikt over hvilke grupper Kristiansand kommune har sendt dispensasjonssøknader for:

Helse & sosialsektoren:

Akutt tolketjeneste i forhold til helse og rettsvesen

Renholdere i helseinstitusjoner

Sykepleiere i forhold til minimumsbemanning

Saksbehandler i forhold til lønn til ansatte og i forhold til Enhet for behovsprøvet tjenestetildeling og boligtildeling

Kultursektoren:

Tur for barn og voksne med spesielle behov

Kulturtiltak

Klargjøring i forhold til avtalte arrangementer

Teknisk sektor:

Renholdere

Renseanlegg

Vaktordning sykehjem

Gartneriet

Vaktordning ingeniørvesenet.

Oppvekstsektoren:

Renhold

Ivaretakelse av elever med spesielle behov.