Hun har gjort en enestående jobb for datteren sin, men det har selvsagt vært mange slitsomme perioder. Store deler av ansvaret har i perioder falt på henne. Benedicte har dessuten vokst og blitt større, og man skal ha sterk rygg for å løfte 30 kilo flere ganger om dagen.

— Jeg er veldig takknemlig for det Nils nå har bestemt seg for. Selvsagt er det litt vemodig å selge bedriften, for oss begge, men det jo overhodet ikke synd på oss. Tvert imot er vi ekstremt heldige som har denne muligheten, sier Anne Mette Aamodt.

Selv om ektemannen alltid er flink til å stille opp når han er hjemme, gleder hun seg til en ny hverdag med litt mer forutsigbarhet.

— Hun er datteren vår, og vi vil ha henne hjemme. Å sende henne på institusjon er ikke som å sende et friskt familiemedlem av gårde. Det er veldig sårt hver eneste gang, og vi vet jo aldri helt sikkert hvordan hun føler det når hun er borte, sier Anne Mette.

Som eksempel nevner hun den gangen de hentet Benedicte etter en avlastningshelg, og en pleier fortalte at jenta hadde vært i så godt humør hele helgen. Hun haddeledd hele tiden.

— Akkurat da er det fryktelig sårt for oss som vet at lyden hun hadde laget, som for en ukjent kunne tolkes som latter, tvert imot var hennes måte å uttrykke gråt på, sier Anne Mette.

Ettersom Anne Mette på mange måter har viet sitt liv til å ta vare på datteren, har hun måttet sette sin egen karriere til side. I høst meldte hun seg opp som student, men etter bare to måneder var fraværet så stort at hun måtte slutte.

— Jeg tenker ikke mer på det, nå. At Benedicte har det bra er det aller viktigste, sier Anne Mette Aamodt.