KRISTIANSAND: I flere år har den 26 år gamle mannen fra Kristiansand operert som svindler. På en egen facebokside blir det advart mot svindelen hans. Nå er han varetektsfengslet i påvente av nok en rettssak.

I 2008 ble han dømt til fengsel i ett år og tre måneder. Fem måneder ble gjort betinget. Dommen var den sjuende i rekken, og det fremgår av dommen at han svindlet til seg over 450.000 kroner. Han overtok syv biler. Bortsett fra i et tilfelle, hvor det ble betalt et forskudd på 8000 kroner, fikk bileierne aldri oppgjør. Noen fikk tilbake ødelagt og skadede kjøretøyer. Noen biler ble videresolgt.

Startet i 2008

I 2008 startet han "omsetningen" av mobiltelefoner via internett, fortrinnsvis på finn.no. Fremgangsmåten var å bruke falske navn, tilby mobiltelefoner, motta forskudd og aldri levere varen.

Den 26 år gamle kristiansanderen har et rusproblem, og ble utsatt for overgrep da han var mellom 12 og 16 år. Det var ifølge Kristiansand tingrett noe av forklaringen bak hans kriminelle aktivitet.

Samtidig ble det uttrykt ønske fra retten om formålstjenlig behandling.

I fjor høst startet 26-åringen igjen med "salg av Iphone". Ved bruk av falsk identitet har han mottatt nesten 40.000 kroner fra 24 forskjellige personer over hele landet som har bitt på annonsen på finn.no. Kjøperne har betalt inn forskudd på mannens bankkonto.

Da den siktede ble fremstilt for varetektsfengsling i Aust-Agder tingrett forklarte han at han i forhold til en av de som er blitt lurt hadde til hensikt å sende den bestilte mobilen, men hadde ikke rukket det "fordi han hadde for mange gjøremål".

Brukte annnen persons navn

Når 26-åringen møter i Aust-Ager tingrett 5. mars er han også tiltalt for bedrageri av 50.000 kroner etter at han i en annen manns navn fikk utbetalt et lån på 50.000 kroner i Bank Norwegian.

Det skjedde 4. november. to-tre uker senere fikk han Santander Consumer Bank til å utstede et kredittkort i navnet til den samme person som han hadde brukt for å få lån. Kredittkortet ble brukt i banker og forretninger i Grimstad. Til sammen fikk han ut kontanter og varer for nesten 25.000 kroner med dette kredittkortet.