Sola skinte, det var nesten vindstille og noen få kuldegrader, og skiforholdene var fantastiske i helgen. Her et bilde fra fjelløypa nord for Bortelid. Foto: Tor Mjaaland
Fantastiske forhold i alpinbakkene i helgen. Bildet er tatt på Bortelid. Foto: Tor Mjaaland
Litt klister i bunnen og blå ekstra opp, da hadde du suverene ski i langrennsløypene i helgen. Her et bilde fra fjelløypa på Bortelid tatt nordover. Foto: Tor Mjaaland

ÅSERAL: Etter noen dager med kraftig vind med storm i kastene, var det drømmeforhold og påskestemning i Åserals-heiene søndag. Blå swix, gjerne kombinert med litt klister i bunnen ga suverent feste på langrennsskiene, og tusenvis av skiglade barn og voksne hadde tatt turen ut i det velpreparerte løypene på Bortelid.

— Fantastiske forhold, var kommentaren fra Svein Wigemyr som sammen med kona Åse Karin og sønnen Espen hadde tatt turen over fjellet på Bortelid tidlig søndag formiddag. De var tidlig ute for Espen hastet tilbake til hytta og til skiflygnings-VM. Han er nemlig selv en ivrig skihopper med pers på 130 meter i Lysgårdsbakken på Lillehammer og 105 meter i Kollen. Men så absolutt også ut til å trives på langrennsskiene.

Dermed har vinterferiefolket fått akkurat den starten på ferien som de sikkert hadde drømt om. Søndag morgen var det 8-10 kuldegrader på Bortelid, men ut over dagen varmet sola så mange hadde satt seg i skråningene og bare nøt det flotte været.

Etter den kraftige vinden fredag og til dels lørdag, var snøen blitt skikkelig hardpakket og bød på noen utfordringer i utforbakkene i de oppkjørte løypene. Men løypekjørerne var tidlig ute søndag morgen og fikk kjørt opp nye og flotte løyper til glede for svært mange.

Og de mange som valgte å gå utenfor oppkjørte løyper, hadde det nesten vel så flott. Med hard snø under og seks, sju centimeter nysnø på toppen, var det bare å suse i vei.