AGDER: Delegatene ser heller ingen grunn til at Lysbakken får kamp om ledervervet til helgen, og de fleste mener han har vist lederegenskaper og tatt ansvar da han tidligere denne uken måtte gå av som statsråd. Tirsdag var det medlemsmøte i Arendal SV, der fikk Audun Lysbakken støtte fra alle som tok ordet.

Dette er spørsmålene vi har stilt til Agders SV-delegater:

1. Ønsker du fortsatt Audun Lysbakken som leder?

2. Bør det fremmes en motkandidat/benkeforslag mot Lysbakken?

3. Er Lysbakkens kandidatur svekket etter at han måtte gå av som statsråd?

4. Er det uheldig for SV at lederen ikke kan sitte i regjeringen?

Thore Wiig Andersen, fylkesleder og landsstyrerepresentant, Aust-Agder:

1. Ja.

2. Jeg mener at prosessen rundt ledervalget i SV har vært grundig. Den prosessen pekte på Audun, og jeg mener han har et sterkt mandat i partiet. De øvrige to trakk seg fordi de ikke hadde støtte nok. Lysbakken er fortsatt sterk.

3. Jeg mener Audun ved å rydde opp i en alvorlig sak har tatt ansvar, tatt ansvar for departementet. Det er en viktig lederegenskap.

4. Ja, den problemstillingen må vi snakke mer om. Jeg er blant de som kanskje mener det er uheldig, samtidig er jeg klar på at der mer er et praktisk spørsmål. At Audun ikke sitter i regjering må ikke være et problem.

Marie-Theres Kolnes, Farsund – fungerende fylkesleder Vest-Agder:

1. Ja, det gjør jeg.

2. Det er ikke nødvendig, slik jeg ser situasjonen. Forstår at noen mener det, kanskje kommer det benkeforslag.

3. Ja, det er klart det kan sees på som at han er svekket, men jeg oppfatter ikke det som vesentlig.. Det er ikke verken moro eller heldig det som har skjedd. Det politiske, hans tanker rundt SV framover, er ikke endret av den grunn. Han er svekket, men fått erfaringer det er viktig å ha med seg som leder.

4. Ikke nødvendigvis, Han kan bruke mer tid på å bygge partiet, han trenger det nå. Vi har jo ikke akkurat de beste meningsmålingene for tiden, men unntak av i dag. Vi vil finne måter å samarbeide på med regjeringen, det går helt fint.

Rune Sævre, gruppeleder for Arendal SVs, Aust-Agder:

1. Ja, jeg ønsker det.

2. Jeg har ikke hørt om noe alternativ til Audun Lysbakken. Det er kun i pressen det spekuleres i benkeforslag.

3. Jeg oppfatter det som om at han har vært politisk, og strategisk korrekt på det han har gjort. Handlingene er i grenseland av det vi kan godta, men det var riktige tidspunkt å trekke seg på. Det er viktig med orden i den type saker, saker det det er liten toleranse for kluss. Jeg oppfatter ikke at han svekket.

4. Nei, det er det ikke. Vi har gode alternativer. Det viktigste nå er å bygge opp en organisasjon, da er Audun det beste vi kan velge. Vi må nå opparbeide politiske saker og politisk tillitt.

Ghodratollah Golshan, styremedlem i Kristiansand, Vest-Agder:

1. Ja.

2. Jeg kommer i alle fall ikke til å gjøre det.

3. Etter min mening, nei. Saken er viktig, men ikke så viktig at den svekker ham som leder. Han står for en ny kurs for SV, det er viktigere for meg.

4. Ikke uheldig i det hele tatt, styrker SV. Det har vært en svakhet at SV har måttet forsvare regjeringens politikk, ikke SVs. Nå har vi friere hender.

Iren Sommerset, Birkenes SV, Aust-Agder:

1. Ja, det gjør jeg.

2. Nei, det blir vanskelig å si hva er er verst. Mange blanker stemmer, som indikerer mistillit, enn at det blir fremmet en motkandidat.

3. Det er forsåvidt det. Det går på hans troverdighet. Det må man si.

4. Nei, jeg synes ikke den koblingen absolutt må være der. Det kan gå helt greit.

Erol Gorancic, leder Mandal SU, Vest-Agder:

1. Ja, jeg mener han har taklet denne saken på en riktig måte. Han har evnen til å være bred, derfor ønsker jeg hamvidere.

2. Vet ikke, det var på et uheldig tidspunkt dette kom.

3. Ja, selvfølgelig, vi må tenke kritisk på det som har vært. Tror ikke han som kandidat har blitt betydelig svekket. Har vært åpen, gjort de riktige valgene.

4. Tror det går bra. Det har skjedd tidligere, men jeg er litt usikker på dette.

Torbjørn Urfjell, fylkestingsrepresentant for Aust-Agder:

1. Jeg ser ikke for meg at jeg kommer til å stemme på noen andre enn Audun Lysbakken til helgen. Jeg vil skriveAuduns navn på min stemmeseddel.

2. Nei, ser ikke for meg det. Kun Audun Lysbakken kan gjøre en forandring på det.

3. Nei, men det er annerledes. Jeg hadde i helgen tenkt til å velge Lysbakken til Norges neste visestatsminister. Nå blir det noe annet. Vi skal endre Norge, da også spillereglene i norsk politikk.

4. Det vet vi ikke, dette er for nytt for oss og ikke gjennomdrøftet.

Veslemøy Rabe, leder for Arendal SV, Aust-Agder:

1. Ja, det gjør jeg.

2. Det har jeg ikke gjort meg opp noen mening om.

3. Jeg støtter ham, men synes det er vanskelig å være klar på ja eller nei.

4. Det vil vise seg, det vil fremtiden gi svar på.

Alf Holmelid, stortingsrepresentant Vest-Agder:

1. Ja

2. Nei, ser ikke det som noen nødvendighet. Valgkomiteen har gjort sin innstilling. Jeg er åpen for det, men ser ikke noe politisk behov for det.

3. Nei, han er ikke svekket i partiet. Han får en vanskelig start, men svekket er han ikke.

4. Nei, synes ikke det. Må ikke være det. Nå kan det føre til at når topplederne måtes, får de tid til de større sakene, ikke bare små konflikter i regjeringen. Det er imidlertid ikke noen ønskelig situasjon, men vi må gjøre det beste ut av det.

Anne Gurine Hegnar, Grimstad SV, Aust-Agder:

1. Jeg har ikke lyst til å svare ja eller nei. Jeg har stor tillit til ham, han er dyktig, men vi får se hva landsmøtet bringer.

2. Ja, det fritt opp til det. Hvis enkelte føler behov for en motkandidat, da skal det skje. Det er viktig med en åpen debatt omkring lederspørsmålet.

3. Det er vanskelig å svare på. Noen mener det og av den grunn ønsker andre kandidater. Jeg vil ikke foreslå andre, jeg tror på ham. Nå er det ubehagelig og vanskelig, men det regner jeg med at det rir vi av.

4. Ja, i utgangspunktet er det problematisk. Da må vi finne andre løsninger for samarbeid.

Anne Mette Nilsen, leder av Kristiansand SV, Vest-Agder:

1. Ja.

2. Nei.

3. Nei

4. Nei. Jeg tror det kan vise seg å være positivt.

Anija Markovina Wormsen, Farsund SV, Vest-Agder:

1. Ja, det gjør jeg.

2. Ser ingen grunn til det. Blir det fremmet, så blir det fremmet. Jeg mener Audun er en god kandidat.

3. Nei, jeg synes egentlig ikke det.

4. Jeg tror ikke det gjør noe.

Mali Steiro Tronsmoen, landstyremedlem, Vest-Agder:

1. Javisst. Jeg mener at hans visjoner for Norge og for SV er akkurat det vi trenger.

2. Det er ikke noe poeng i seg selv, og jeg er trygg på at Audun uansett vil være den beste kandidaten. Jeg blir ikke sint om noen fremmer en motkandidat, det er det rom for i partiet, men jegmener det er unødvendig.

3. Den saken vi har bak oss er en trist og vanskelig sak, men jeg mener Audun har håndtert det på en imponerende måte, og jeg er sikker på at han har fått erfaringer som vil gjøre han til en enda bedre leder. Han har sagt tydelig i fra at verken han eller SV kan stå inne for den typen rot som har blitt avdekket, og det er en styrke for han og partiet at han har vært så tydelig.

4. Nei. Tvert i mot mener jeg det kan være en fordel, da står han friere til å ta eierskap til alle saksfelt, ikke bare ett departements saker, og han kanbidra til en vitaliseringav Stortinget.