KRISTIANSAND: Medlemsbidragene iVisit Kristiansand har falt fra 1,9 til 1,3 millioner kroner, dermed varsles nånedbemanning i reiselivsorganisasjonen.

— Som destinasjonsselskap er vipå defensiven, erkjente reiselivsdirektør Jahn Olav Marum i Visit Kristiansand,da han onsdag informerte formannskapet om situasjonen for reiselivssamarbeidet.

Dette er et paradoks, ettersomKristiansand er i "fantastisk utvikling", som Marum sa. Han mente detmå meisles ut en ny modell, og at også Kristiansand kommune må sette av tid ogressurser for å få samarbeidet på skinner.

— Hele samarbeidet opplevesfrustrerende. Hvis vi tror på at besøkstrafikk og -næring er viktig for oss,har vi en del ting å ta tak i, forkynte Marum.

- Alvorlig

Dyreparken, Kilden og flerehoteller er blant de store aktørene som nå står utenfor samarbeidet i VisitKristiansand. Det fikk politikerne til å rynke kraftig på nesene.

— Dette er veldig dramatisk. Ialle år har vi hatt blindpassasjerer, men når store aktører melder seg ut, måkommunalutvalget gripe fatt i dette. Dette er alvorlig, spesielt ettersom byenaldri har vært så attraktiv som nå, mente Harald Sødal (KrF).

Han la til at han somstyremedlem i Stiftelsen Arkivet var med på å melde stiftelsen ut avsamarbeidet for noen år siden, ettersom de aldri følte de fikk noe igjen formedlemsavgiften.

— Dette er ikketilfredsstillende, mente ordfører Arvid Grundekjøn, og spurte rett ut: Hva erproblemet?

— Det har nok blitt betydeliguklarhet i forhold til Visit Kristiansand, som tidligere het InspirasjonSørlandet og før det Destinasjon Sørlandet. I tillegg har vi fått VisitSørlandet, så noen er nok i tvil om hvem de skal leke med, svarte Jahn OlavMarum.

Kilden takket nei

Til Fædrelandsvennen siermarkedsdirektør ved Kilden, Trond M. Backer, at de foreløpig kun har takket neitil samarbeid om kurs- og konferansedelen.

— Vi har hatt fokus på teater ogkonserthus, og det å etablere oss. Vi har besluttet at vi skal inn isamarbeidet, men må først høre "what's in it" for oss, sier Backer,som også er styremedlem i Visit Kristiansand.

Flere politikerne betegnetsituasjonen som alvorlig.

— Det er bemerkelsesverdig atdette organet og Kilden ikke samarbeider, kommenterte Dag Vige (V), og foreslo etseminar på nettopp Kilden for å rydde opp.

Rådmannen mente at det erproblematisk for kommunen å kjøpe tjenester fra Visit Kristiansand, hvismarkedet melder seg ut. Neste uke skal kommuneledelsen i nytt møte medorganisasjonen.

Kristiansand hadde i fjor baredrøyt 50 prosent hotellbelegg, flere prosent tilbake, mens de andre storbyeneligger på nesten 70 prosent. Antall overnattingsdøgn var på om lag 500.000.