SØGNE: Rundt klokken 15.30 fikk brannvesenet melding om at et bolighus sto i full fyr i Leireveien i Søgne.

Huset er bebodd av en 48 år gammel mann og en 40-årig kvinne. Samboerparet forteller til fvn.no at ingen av dem var hjemme da brannen startet.

— Vi hadde glemt å kjøpe noe brus og reiste en tur på butikken. Jeg vil tro at vi var borte i omtrent tre kvarter. Da vi kom tilbake sto huset i full fyr, sier mannen til fvn.no.

Ifølge politiet var det noen forbipasserende som oppdaget brannen.

- Mistet alt vi eier

Verken 48-åringen eller samboeren ønsket å la seg avbilde av Fædrelandsvennen. Begge var tydelig preget av brannen da vi snakket med dem like utenfor det totalskadede huset.— Jeg vet ikke helt hva vi gjør nå. Først må vi vel ta kontakt med forsikringsselskapet. Natta må vi nok tilbringe på hotell, sier mannen.

Mannens samboer opplyser at paret har mistet omtrent alt de eier.

— Alt vi har er inne i huset. Familiebilder og alt. Et maleri som søsteren min malte er nok også borte, sier kvinnen.

Vet ikke noe om årsaken

Årsaken til brannen er foreløpig ukjent. Ifølge brannvesenet skal brannen ha startet i første etasje.— Vi kan ikke si noe om årsaken, men vil undersøke saken videre, sier politiets innsatsleder Arnt Erdvik til fvn.no.

Søgne-paret, som er leietakere i boligen, vet heller ikke noe om hvorfor det begynte å brenne.

— Hva som er årsaken har jeg ingen ide om, sier mannen.

Politiet fikk melding om brannen klokken 15.34. — Leietakerne har fått ordnet seg for natta på et midlertidig bosted. Mandag vil det bli gjennomført en teknisk undersøkelse av branntomta. sier Lauvnes ved 17-tiden lørdag ettermiddag.