MANDAL: — Det er tusenvis av mennesker i byen under Skalldyrfestivalen, og natteravnene bidrar til å skape trygghet i bybildet, sier koordinator for natteravnene i Mandal, Trine Merete Vasby.

Foran kommende helg ønskes derfor mellom 20 og 40 natteravner til å ferdes i sentrumsgatene. God fordelig mellom kvinner og menn, og også en blanding mellom unge og godt voksne er ønskelig.

— Egentlig følger natteravnordningen skoleåret, der foreldre til elever i ungdomsskolen involveres. Men siden Skalldyrfestivalen er i skolens ferie, er det denne helgen er samarbeid mellom Skalldyrfestivalen, Mandal kommune, byens restauranter og politiet. Folk som melder seg til å gå natteravn får gratis festivalpass og et gratis måltid i et av byens mattelt, sier Vasby.

Vasby minner om at en natteravn er en edru voksen i uniform som patruljerer i byen. Folk som ønsker å gå natteravn kan henvende seg til Tjenestetorvet i Mandal kommune.

— I fjor hadde vi 12 natteravner per kveld, både torsdag, fredag og lørdag, og det var et bra antall. Politiet er helt klare på at natteravnene har en positiv effekt på stemningen i byen, sier Vasby.