AGDER: Fædrelandsvennen har snakket med samtlige brannregioner i Agder. Ved alle brannstasjonene er man klar til å gjøre innsats om Frida skaper oversvømmelser, men få steder er det gjort spesielle tiltak for å forebygge.

I Flekkefjord har brannvesenet imidlertid tatt sine forholdsregler.

— Tidligere i dag hentet vi 200 sandsekker hos sivilforsvaret i Mandal. I forrige uke var vi rundt i kommunen for å inspisere bekkerister og sluker. Vi har i tillegg vært en ekstrarunde i dag for å sjekke de mest kritiske stedene, forteller brannsjef Svein G. Larsen i Flekkefjord brannvesen.

Grunnen til at mannskapene kjørte til Mandal for å hente sandsekker skyldtes at de gamle sandsekkene var i dårlig stand.

— De gamle hadde ligget så lenge at de var begynt å morkne, og vi vil ikke ta noen sjanser, sier Larsen, som så langt ikke har fått varsler om oversvømmelser i regionen.

Klar til dyst

Brannsjef i Brannvesenet Sør, Jon Inge Aasen, har heller ikke fått innmeldt oversvømmelser i de ni kommunene han representerer.

— Det mest kritiske for Mandals del er når vannstanden i elva stiger. Det er det ikke fare for i forbindelse med dette ekstremværet. Men vi har vært i kontakt med sivilforsvaret, og de har sandsekker og plast klar dersom det oppstår oversvømmelser, sier Aasen til Fædrelandsvennen.

Overbefalsvakt i Kristiansandsregionen brann og redning, Tor Eriksen, har heller ikke mottatt melding om oversvømmelser så langt.

— Vi har den ordinære styrken på jobb, men er klar til å sideforflytte mannskaper hvis det blir behov, sier Tor Eriksen til Fædrelandsvennen.

Pumpene klare

Brannsjef i Setesdal brannvesen, Jerry Remme, har heller ikke høynet beredskapen.

— Men alle brannbilene er utstyrt med pumper dersom det oppstår oversvømmelser, sier Remme til Fædrelandsvennen.

Vakthavende overbefal, Olav Hansen, i Østre Agder brannvesen forteller at mannskapene har vært i Risør i dag i forbindelse med oversvømmelser i byen.

Her kan du lese om flommen byen: Flom på Vinmonopolet i Risør

— Ellers så er det ikke gjort noen ekstraordinære tiltak for å forebygge, forteller Hansen.

Heller ikke Grimstad brannvesen melder om ekstraordinære hendelser så langt.

— Vi gjør ikke noe spesielt i forkant. Trenger folk hjelp så er vi imidlertid klar til å rykke ut, sier brannkonstabel Ronny Ospevoll til Fædrelandsvennen.

Er det oversvømmelse der du er? TIPS OSS PÅ 03811. SMS/MMS sendes til 03811.