KRISTIANSAND: — Jeg er overbevist om at det er samfunnsøkonomisk lønnsomt, sier Steinar Bergstøl Andersen, fylkestingsrepresentant for Fremskrittspartiet og medlem av Administrasjonsutvalget i Vest-Agder fylkeskommune.

I en interpellasjon til Fylkestinget 24. april spør han og Frp etter privat helseforsikring for ansatte i fylkeskommunen. Får han ikke gjennomslag, blir det foreslår ved neste fylkesting.

— Særlig lærere er utsatt. Når de blir langtidssykemeldt, fører det til uopprettelig skade for læreren, skolen og ikke minst elevene, hevder Bergstøl Andersen.

- Blir folk mindre syke med privat forsikring?

— Nei, men vi slipper at folk lider i lange tider i offentlig helsekø. Med denne forsikringen blir du behandlet innen ti, 20, eller 28 dager, på sykehus med ledig kapasitet i Europa, sier Bergstøl Andersen.

Hvor rask legetid man ønsker avgjør prisen. Han anslår at forsikring vil koste rundt 300 kroner per måned per ansatt, altså rundt 5,8 millioner kroneri året, hvis man regner 1600 ansatte.

— Fylkeskommunen vil også bli mer attraktiv som arbeidsplass. Flere store bedrifter har det allerede. Løsningen vår vil demme opp for konsekvensene av helsekøer, som er skapt i stor grad av Arbeiderpartiet, sier Bergstøl Andersen.

Hva synes du om forslaget?