LYNGDAL: Punsvik, som er viltforvalter hos Fylkesmannen i Vest-Agder, sier til kanalen at han oppfordrer bøndene i området til å passe på sauene sine.

— Jeg oppfordrer også folk som eventuelt ser dette dyret om å ta kontakt med Statens Naturoppsyn, eller på min mobil, sier Punsvik til NRK.

- Må holde vakt

- De som driver med bufe må holde vakt. Vi vet hvor store skader ulv kan utrette. Mange dyr er nå tatt inn på innark, hvor de er innestengt med gjerder. Der kan store skader skje raskt. De som driver i næringen må være aktsomme. Vi er opptatt av folk som ser dyret melder fra til oss eller Statens naturoppsyn, sier Punsvik til Fædrelandsvennen.

Ulven har så langt drept minst fire sauer i Vest-Agder og det er satt i gang lisensjakt.

— Vi vet ikke hvor den er for øyeblikket, og vi er derfor ikke ut i terrenget. Ved neste observasjon fortsetter jakten, sa leder av jaktlaget, Kjetil Magne Larsen, til Fædrelandsvennen 28. september.

På vei vestover

Ulvene har blant annet vært i Øvrebø, Marnardal og Moi i Kvinesdal. De siste dagene har det vært sparsommelig med meldinger knyttet til ulven.

Lisensjakten startet 1. oktober 2013 og varer til og med 31. mars 2014. Det er gitt tillatelse til å skyte totalt én ulv.