SJEKK DEN SJEKKEN: 3000 kroner ble servert en pølsespisende Erik Thorstvedt fra kjøpmann Vidar Nilssen ved Joker Høllen. Til høyre Janette Kleivseth. Foto: Steffen Stenersen
OMVISNING: Kjøpmann Vidar Nilssen viser fram gamle bilder fra butikken. Erik Thorstvedt følger interessert med. Foto: Steffen Stenersen
PØLSESJEF: Erik Thorstvedt fikk prøve seg bak disken hos Joker Høllen lørdag formiddag. Foto: Steffen Stenersen
OMVISNING: Kjøpmann Vidar Nilssen viser fram gamle bilder fra butikken. Erik Thorstvedt følger interessert med. Foto: Steffen Stenersen
KOS VED BRYGGA: Erik Thorstvedt og tv-aksjonskomiteleder, Janette Kleivseth. Foto: Steffen Stenersen
SHANTYEN: Erik Thorstvedt slo av en prat med Bjørgulv Tønnessen og Jan Erik Lohne. De kunne ikke gi den gamle keeperkjempen svar på demensgåten. Foto: Steffen Stenersen

SØGNE: — Han må nok ha noen timer opplæring før han får fast jobb bak pølsedisken, sier kjøpmann Vidar Nilssen ved Joker Høllen.

Selv om han ikke var veldig imponert, var han glad for å ha en vaskekte kjendis som ekstrahjelp for en liten stund en lørdags formiddag. Imponert var også Erik Thorstvedt. Høllen brygge viste seg fra sin beste side, med strålende sol fra skyfri himmel. Den tidligere landslagskeeperen er nå aktuell som programleder for tv-aksjonen, som går av stabelen neste søndag.

- Fantastisk fint

— Det er som å være på et filmsett når du kommer inn med båten her. De som bor her tenker nok ikke over det, men det er helt fantastisk fint, sier den tidligere Premier League-proffen, som nettopp har vært ute og sett på Ny-Hellesund.

Thorstvedt er en av tre programledere under årets tv-aksjon søndag 20. oktober. De tre programlederne har fått hver sitt sted, som skal konkurrere om å samle inn flest penger til aksjonen, som i år går til forskning på demens. Søgne skal konkurrere mot Sortland og Ørsta. Grunnen er at de tre stedene er nok så like i størrelse, og samlet inn cirka like mye penger under fjorårets aksjon.

Under oppholdet i Søgne besøker Thorstvedt bensinstasjoner, frisørsalonger, Trine på gården, og han er på fotballkampen mellom Søgne og Express lørdag ettermiddag.

Under landssnittet

— Søgne samlet i fjor inn 36,23 kroner i gjennomsnitt per innbygger. Det er under landssnittet, men vi håper vi kan være med å bidra til at flere spytter inn penger i bøssa, sier Thorstvedt.

Tv-aksjonskomiteleder i Søgne, Janette Kleivseth er strålende fornøyd med at Erik Thorstvedt har tatt turen til Søgne for å mobilisere til pengeinnsamling.

— Det er veldig gøy. Vi håper næringslivet i Søgne kjenner sin besøkelsestid, og bidrar til en god sak, sier Kleivseth.

Thorstvedt spesial

Bidra ville kjøpmannen ved Joker Høllen gjøre. Etter ti minutters jobbing med å servere pølser i disken på Joker, fikk Thorstvedt servert en sjekk på 3000 kroner fra Vidar Nilssen. Den kommer godt med i kommunekampen mot Sortland og Ørsta.

Og skulle du være på tur i området rundt Høllen, og kjenne sulten ta deg, så kan du kanskje prøve den nyeste pølsa på markedet.

— Vi må vel bruke dette for alt det er verdt. Kanskje en Thorstvedt-spesial blir å finne i butikken snart, sier Nilssen spøkefullt, vel vitende om at grillpølse med jordbær på toppen, slik den gamle keeperen serverte, nok ikke trenger å være en suksessoppskrift.