Wiggo Svendsen, du er en av flere sentrale personer i Motvind, Folkeaksjonen mot vindmøller i Birkenes. Du er blitt ganske provosert i det siste? — Ja, over fylkesrådmannen i Aust-Agder sin høringsuttalelse til utbygging av vindkraft ved Ogge, der han skriver at det sannsynligvis ikke er noe område i hele fylket som er så lite konfliktfylt! Det er jo helt ufattelig, det er solgt 2200 turkart over dette området siden 2008. Og det er det tetteste hytteområdet vi har i Birkenes.

De tre viktigste argumentene mot vindkraft? - Vindkraft er veldig arealkrevende. Og har du først bygd veier og fundamenter, så er de der. Og kvaliteten på vindkraft er dårlig. Den er ferskvare og må brukes når den produseres. Det tredje er kostnad. En utbygging er helt avhengig av subsidier, uten dem ville det ikke ha blitt bygd en eneste vindmølle. Og det er jo et paradoks, at vi som skal ha vindmøllene i vårt område og hater dem, skal være med og subsidiere naturødeleggelsen.

Vi så en avstemning i Lillesands-Posten der det var flertall for vindkraften? - Det stemmer. Men det forbauser meg ikke. Folk vet lite om dette. Og de engasjerer seg lite i ting som ikke angår dem selv direkte. Men når de får greie på hva det egentlig dreier seg om, så snur de. Det er min erfaring. Og Birkenes-Avisa hadde motsatte tall. Så Motvind er i medvind! Men det er arbeidskrevende å få folk opp av stolen.

I et intervju på 60-årsdagen din sa du at du var "måneskinnsbonde" på Pramsnes, fordi kveldene måtte tas i bruk etter jobb. Men nå er du blitt pensjonist? - Du, jeg er litt måneskinnsbonde ennå! Jeg har veldig mye å fylle tiden med. Jeg hogger mye ved, men nå har vi fått varmepumpe, så det hjelper jo litt! Det går i grønnsaker, frukt og bær, det har vi stor glede av. Vi hadde kalkuner før, men grevlingen var så slem med dem, så det har vi ikke lenger.

Familien vokser? - Ja, du vet, vi har åtte barn. Og nå har det blitt 12 barnebarn.