KRISTIANSAND: — 25 nye aspiranter i høst, hva er suksessformelen?

Jan: - Mye er gjort for å få det til.

Helle: - Vi håper vi er inne i en god trend. Hver sten er snudd, det ser ut til å ha virket.

— Som hva da?

Helle: - Økt fokus på musikalsk målsetting og trivsel. Engasjere, involvere og bedre kommunikasjon. Gode instruktører. Få musikantene og deres foreldre til å sette mål. Og mange praktiske ting, alt fra lagerrydding, til innkjøp av t-skorter og instrumenter. Det er vanskelig å peke på én ting.

Jan: - Og fokus på det sosiale. Vi har akkurat hatt en kjempefin fellestur til Gautestad.

Sosialt

— Hva gjorde at dere valgte å engasjere dere?

Jan: - Jeg er fra Tyskland, der er det ikke vanlig med korps, i hvert fall ikke i byene, så jeg har ikke hatt noen befatning med korps før vår eldste begynte.

Helle: - Jeg spilte i korps selv og ble glad da også barna ville begynne.

— Hva er positivt med korps?

Helle: - Du lærer å spille et instrument. Fellesskapet; her er ingen reservespillere, ingen A og B-lag, for alle er like viktige. Og helsegevinst i form av finmotorikk, koordinasjon, konsentrasjon og avkobling.

Jan: - At barna trives og har det gøy. Det å spille et instrument er en annen dimensjon enn fotball og håndball. Det at det er et aktivt musikkliv i Norge skyldes nok mye korps og kor.

Vil ha flere

— Videre planer?

Jan: - Halloween-konsert 3. november, deretter julekonsert i Lund kirke med Tveit Union Musikkorps.

Helle: - Målet er å bli et større korps og 60-årsjubileum om to år. Sosialt mål er Tysklandsturen til våren, med gatekonserter.

— Fritiden eller?

Helle: - Vi har tre barn. Alle er i korps og de to eldste spiller håndball i AK28. Få med at det er like mye dugnad i håndball som korps.

— Ønskedrøm?

Helle: - At det private næringslivet vil sponse korps like mye som idrett. Samarbeid mellom korps og SFO. At flere vil gi sin grasrotandel til korps. Og at tirsdager reserveres korps, slik det var før, for å unngå kollisjoner med andre aktiviteter.