SØGNE: – Blant annet er kabel til rullestolheis kuttet over, stikkontakter i veggene revet ut og alarmsystemet satt ut av funksjon, sier Simon Tjomsland ved eiendomsenheten i Søgne.

Klokken 05.13 natt til lørdag fikk politiet melding om at brannvesenet hadde rykket ut til rådhuset hvor alarmen var aktivert. I huset fant brannvesenet en mann som hadde brutt seg inn. Mannen ble pågrepet av politiet og kjørt til arresten.

Omfattende skader

REVET NED: Blant annet har inntrengeren revet ned stikkontakter fra veggene i gangarealet på rådhuset. Foto: Simon Tjomsland

Tjomsland har ikke oversikt over hvor mye det vil koste å fikse utstyret skadene.– Det er å regne som omfattende skader, og det kan fort koste litt å få alt reparert, sier Tjomsland.

Mannen skal kun ha oppholdt seg i husets gangarealer. Ifølge Tjomsland skal ingenting være stjålet.

– Jeg har i dag fikset noe av det slik at alt er oppe og går, så nå er huset sikret, sier Tjomsland.

Skal se på sikkerheten

Han mener det er mange år siden det er blitt utført innbrudd i rådhuset. Det er fortsatt ukjent hvordan mannen kom seg inn i lokalene.

– Må rådhusets sikkerhetssystemer forbedres?

– Ja, vi må ta noen grep. Folk skal ikke kunne komme seg inn på rådhuset hvis de ikke har adgang. Dette skal drøftes på mandag, sier Tjomsland.

Politiet har opprettet sak på hendelsen.