KRISTIANSAND: — Hvorfor ikke heller reise til USA som "alle" andre utvekslingsstudenter?

— For det første hadde jeg lyst til å dra en annen plass enn USA eller England som alle andre gjør. Og fordi jeg har hatt spansk på skolen og ville jeg lære mer, ville jeg til et spansktalende land. Derfor ble det Argentina. Og fordi jeg ville lære en ny kultur å kjenne, prøve noe annerledes.

"Litt" som Kristiansand

— Hvor i Argentina er dette?

— Det er en provins som heter Tucumán, nokså langt nord. Byen der jeg skal bo heter Yerba Buena. Den har rundt 65.000 innbyggere, altså ikke så annerledes enn Kristiansand.

— Hvordan er klimaet?

— De har motsatt årstid av oss, så det er vinter der nå. Men ikke like kaldt. Gjennomsnittstemperaturen er 15-20 grader på dagen og kan være nede i to om natta. Pluss, altså.

— Hva vet du om vertsfamilien din?

— Jeg skal bo hos ei mor med to sønner. Den ene er født i 1996, samme som jeg. Han andre er 12 år.

Spansktalende skole

— Og skolen?

— Vet bare navnet, men det er den lokale skolen, der vertsbrødrene mine også går. Opplegget er ikke helt det samme som i Norge. I Argentina er de sju første årene obligatorisk, de neste fem år er valgfritt, slik jeg har forstått det.

— Hvordan blir det å flytte?

— Det blir nok rart, men jeg gleder meg veldig. Jeg har jo valgt det selv. Men det føles litt uvirkelig akkurat nå. Det har vel ikke gått helt opp for meg ennå.

— Hva synes foreldrene dine?

— I begynnelsen var de ikke så gira, de syntes nok det var litt langt vekk. Men nå er det greit. Jeg tror de synes det er gøy at jeg prøver noe som er annerledes.

Realfag

— Hva gjør du etter videregående?

— Vet ikke helt. Men når jeg kommer tilbake har jeg lyst til å fortsette på realfaglinje, litt avhengig av om jeg får godkjent fagene fra 2. klasse i Argentina.

— Hva gjør du på fritiden?

— Før spilte jeg håndball, men nå driver jeg ikke med noe spesielt. I sommer har det blitt mye jobbing i Dyreparken. Men jeg tenkte jeg ville prøve en ny sport, noe som er annerledes enn her hjemme, og helst der de har et lag. Tror det er lettere å få flere venner da. Jeg får se hva de har å tilby.

— Hva med tango?

— Det hadde vært gøy å lære, men nå er ikke jeg noen spesielt "danseperson".