MANDAL: – Det er en flytende utstilling. Det er veldig gøy å vise fram kunsten min til folk på sjøen. Folk fotograferer og flåten min får mye oppmerksomhet, sier Govertsen.

I MANDALSELVA: Per Thomas Govertsen viser helst fram kunsten sin på sjøen. Foto: Martine Haugland

Flåten med kunstlaksene i pleksiglass var egentlig en seilbåt, som han nå har bygget om. Govertsen har drevet på med sitt flytende kunstkonsept i fem — seks år. Mandal har han nær tilknytning til. Tidligere har søgneværingen drevet kunstvirksomhet i byen i over 10 år. – Folk her er trivelige. Jeg har allerede solgt fire laks. Man kan henge dem på veggen eller bruke dem til å ha reker i. Skalldyrfestivalen er en flott aktivitet for byen. En god slutt på sommeren.

Govertsen deltok også på festivalen i fjor, men da med en flåte med innebygget drivhus.

– Den lignet Noahs Ark, så jeg kalte den Noahs Art. Jeg kjører rundt i ny båt hvert år. Årets utgave har 9,9 hester. Jeg var rimelig spent på om jeg kom under den nye broa, men det gikk heldigvis akkurat, sier søgneværingen.

Han kom seilende gjennom Mandalselva torsdag kveld, og blir i byen til lørdag formiddag.

– Planen er å legge til så nærme rogna som mulig. Jeg lager jo laks i pleksiglass, og skulpturen forestiller jo en lakserogn, sier Govertsen.